• Turkhane Logo

AKP adaleti: Hakim Yunus Süer, savcı Seffettin Yiğit cezaevinde öldükten sonra tutukluluğunun devamını istemiş

18:50 15 Eylül 2023 Cuma
AKP adaleti: Hakim Yunus Süer, savcı Seffettin Yiğit cezaevinde öldükten sonra tutukluluğunun devamını istemiş





AKP Türkiye’sinde yaşanan hukuk skandallarına bir yenisi eklendi. Savcı Seyfettin Yiğit, hukuksuzca tutuklanmasının ardından 15 Eylül 2016’da cezaevinde vefat etti. Ancak Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer, savcı Yiğit’i vefatından iki ay sonra yeniden tutuklattı.



15 Temmuz sonrası Türkiye’deki hakimlerin ‘ezbere’ verdikleri kararlardan bir tanesi daha ortaya çıktı.



Hukukçu Dr. Gökhan Güneş skandal kararı sosyal medya hesabından paylaştı. Güneş, “Savcı Seyfettin Yiğit, hukuksuzca tutuklanmasının ardından 15 Eylül 2016’da, yani 7 yıl önce bugün cezaevinde vefat etti. Ama ona bu zulmü reva görenler, onu öldükten sonra da tutuklamaya devam ettiler!” dedi.



VEFATINDAN 2 AY SONRA YENİDEN TUTUKLAMA KARARI



Ankara Sulh Ceza Hakimi Yunus Süer’in verdiği kararın belgesini paylaşan Güneş, “Şöyle ki; Seyfettin Yiğit’in, vefatından iki ay sonra 09/11/2016’daki tutukluluk değerlendirilmesinde yine tutukluğunun devamına karar verildi (s.3). Zira her şey fişleme listelerinden ibaretti ve sizin ölmenizin ya da yaşıyor olmanızın bu kararı verenler için hiç bir önemi yoktu! İşte, insanları böylesi garabet kararlarla tutuklayıp ihraç ettiler ve hayatlarını kararttılar!” ifadelerini kullandı.



15 TEMMUZ’DAN HEMEN SONRA TUTUKLANDI



Seyfettin Yiğit, Türkiye’nin çeşitli illerinde savcı olarak görev yaptıktan sonra 15 Temmuz’un hemen ardından tutuklandı. 15 Eylül 2016′ da cezaevinde intihar ettiği açıklandı. Ailesi, Seyfettin Yiğit’in intihar etmediğini ancak daha önce yaptığı soruşturma nedeniyle susturulduğunu savunuyor. Ölümüne ilişkin şüpheler bugüne kadar gün ışığına çıkarılmadı.

Son güncelleme: 18:50 15.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı