• Turkhane Logo

'AKP 1 Mayıs'tan çekinmiş, şimdi iptal için belge bulma arayışında'

AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerinin iptal edilmesi için yürüttüğü çabalarla ilgili farklı iddialar ortaya atılıyor.

09:05 03 Mayıs 2019 Cuma
'AKP 1 Mayıs'tan çekinmiş, şimdi iptal için belge bulma arayışında'
AKP'nin 31 Mart yerel seçimlerinin iptal edilmesi için yürüttüğü çabalarla ilgili farklı iddialar ortaya atılıyor.




Kimi yorumcular, AKPnin Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) iptal kararı verebilmesi için belge toplama derdine düştüğünü belirtirken, bir bölümü de YSKye iptal baskısı yapıldığına dikkat çekiyor. 


Aydınlık Gazetesi yazarı İsmet Özçelik ise, seçimin yenilenmesi konusunda AKPde farklı görüşler bulunduğunu ancak halihazırda, Ama şu anda “seçim yenilensin” diyenlerin sesinin ön plana çıktığını belirtiyor. 

YSKnin karar vermeyi geciktirmesinin krizi uzatma suçlamalarına neden olduğu görüşünü dillendirenlerin olduğunu ifade eden Özçelik, İstanbul seçimlerinin iptalinin ekonomiye etkisi konuşuluyordu. Ekonomiden sorumlu bakan, “Piyasalar İstanbul seçimleri tartışmasını satın aldı” demişti. Şimdi de Erdoğan’ın 1 Kasım seçimleri hatırlatması dikkat çekti. Erdoğan’ın, “Bazı arkadaşlar 7 Haziran sonrası ‘koalisyon’ derken ben seçime gidilmesini savundum ve 1 Kasım’da kazandık. İstanbul için de aynı şeyi düşünüyorum, yüzde yüz kazanacağız” dediği ifade ediliyor diye ekliyor.

Özçelikin ortaya attığı bir diğer iddia da, AKPnin 1 Mayısın atlatılmasını beklediği, 1 Mayısta kendisine yönelebilecek bir tepkinin önüne geçmeye çalıştığı yönünde.

Görüştüğümüz AKP’liler 1 Mayıs’tan sonra bazı gelişmeler olabileceğini ifade etmişlerdi. Ben bunu YSK’nın karar tarihi olarak anlamıştım. Ama dün yaşanan gelişmeler biraz tuhaftı. İstanbul’da 100’den fazla sandık kurulu başkanı ve üyesi “şüpheli” sıfatıyla  savcılığa çağrıldı. Çok sayıda soruşturma olduğu bildirildi. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz bir süredir suskundu. O da devreye girdi diye yazan Özçelik, görüşlerini şu satırlarla sürdürüyor:

AKP’lilere gelişmeleri sordum. 1 Mayıs kutlamalarının kendilerine tepkiye dönüşmesinden endişe etmişler. Ortalığı sakinleştirip, kutlamaların geçmesini beklemişler. Seçimin iptali için belge bulmaya çalışılıyor.

YSK’nın önünün açılmaya gayret edildiği anlaşılıyor. İstanbul rantı gözü karartmış durumda. Şu anda ibre seçimin iptaline döndü. Bunun için kamuoyu oluşturulmaya çalışılıyor. Ama AKP adına kamuoyu araştırması yapan firmalar kaygılı. Erdoğan’ın yanıltıldığını düşünüyor.

Kamuoyu şirketlerinin Erdoğanın yanıltıldığı görüşünde olduğunu savunan Özçelik, bu şirketlerin halkta AKPye uyarı verme eğilimi olduğuna ve AKPnin çıkışta değil inişte olduğuna dikkat çektiklerini kaydediyor.

Son güncelleme: 09:05 03.05.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı