• Turkhane Logo

AKP Gergerlioğlu'nun vekilliğine itiraz etti, YSK reddetti

Yeşil Sol Parti’den Kocaeli milletvekili seçilen Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkında verilen hapis cezasını gerekçe göstererek AKP'nin vekilliğine yaptığı itirazı YSK'nin reddettiğini duyurdu.

17:26 18 Mayıs 2023 Perşembe
AKP  Gergerlioğlu'nun vekilliğine itiraz etti, YSK reddetti
Yeşil Sol Parti’den Kocaeli milletvekili seçilen Ömer Faruk Gergerlioğlu, hakkında verilen hapis cezasını gerekçe göstererek AKP'nin vekilliğine yaptığı itirazı YSK'nin reddettiğini duyurdu.

AKP,  Kocaeli’de Yeşil Sol Parti’den milletvekili seçilen Ömer Faruk Gergerlioğlunun vekilliğine itiraz etti. Yüksek Seçim Kurulu’na başvuruda bulunan AK Parti, Gergerlioğlu hakkında verilen 2 yıl 6 ay hapis cezasını gerekçe gösterdi. Gergerlioğlu, YSKnin itirazı reddettiğini duyurdu.
AK Parti adına itirazda bulunan avukat Emre Arık, Kocaeli İl Seçim Kuruluna verdiği dilekçede Yeşil Sol Parti milletvekili aday listesinde 1 numara adayı olan Ömer Faruk Gergerlioğlu, seçilme yeterliliğine sahip olmadığı halde aday gösterilmiş ve adaylığı yargı organlarının gözünden kaçarak kesinleşmiştir. Oysa adayın 2 yıl 6 ay kesinleşmiş hapis cezası bulunmaktadır. Bu durum konunun amir hükmü uyarınca milletvekili seçilme yeterliliğine engeldir. Bu hususu sayın kurulunuza ihbar eder ve gereğinin yapılması için Yüksek Seçim Kuruluna bildirimde bulunmanızı talep ederiz” dedi.
AYM kararını hatırlatan Gergerlioğlu, Vekilliğimi düşürüp hapse attırdılar, çıktım tekrar seçildim, doymamışlar. Yine milletin iradesini çiğnemeye çalışıyorlar. Seçimde alt edemedikleri Kocaeli halkının iradesini YSKda ayak oyunlarıyla, saçma sapan itirazlarla durdurmaya çalışıyorlar. AKP yetkilileri AYM’nin ihlal kararına rağmen akıllarınca Yüksek seçim Kurulunu ikna ederek Yargıyı manipüle etmeye çalışıyorlar dedi.
Gergerlioğlu, bugün yaptığı açıklamada YSKnin itirazı reddettiğini duyurdu. Gergerlioğlu, Yine hüsrana uğradılar. Kocaelide yüzde 48den yüzde 39a düştükleri yetmedi, bir dersi de koştukları YSKdan aldılar. sabıkası olmadığından talebin reddine diye karar verdi YSK. Saçma ve gülünç itirazları reddedildi. Daha çok ders alacaklar. AK Parti Genel merkezi ve Kocaeli il başkanlığına 1 koli soda gönderiyorum, hazımsızlıkları geçsin! Hakkın ve halkın dersleri daha bitmedi! Zalimler kaybedecek, halk kazanacak ifadelerini kullandı

Son güncelleme: 17:26 18.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı