• Turkhane Logo

Akın Gürlek haberlerine erişim yasağı geldi: Fotoğraftaki Gürlek değil benim

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, 'Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan eski hakim Akın Gürlek’le ilgili haberlerde kullanılan fotoğraflardaki kişi benim dedi. Gürlek’le ilgili haberlere erişim yasağı geldi.

16:43 04 Haziran 2022 Cumartesi
Akın Gürlek haberlerine erişim yasağı geldi: Fotoğraftaki Gürlek değil benim
Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz, 'Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan eski hakim Akın Gürlek’le ilgili haberlerde kullanılan fotoğraflardaki kişi benim dedi. Gürlek’le ilgili haberlere erişim yasağı geldi.


Canan Kaftancıoğlu, Selahattin Demirtaş, Selçuk Kozağaçlı, Enis Berberoğlu, Can Dündar, Sözcü gazetesi yazarlarına verilen cezalar ve Anayasa Mahkemesi (AYM) kararını uygulamasıyla gündeme gelen ve Adalet Bakan Yardımcısı olarak atanan Akın Gürlek’le ilgili haberlere yasak geldi.

MANİSA SAVCISI “O BENİM FOTOĞRAFIM” DEDİ 


Ancak bu erişim engeli Akın Gürlek’in talebiyle değil, Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’ın talebiyle alındı. Yılmaz, atama ve diğer haberlerle hiç ilgisi olmamasına rağmen Akın Gürlek haberlerinde kendisine ait fotoğrafın kullanıldığını iddia ederek, kişilik haklarının ihlal edildiği gerekçesiyle erişim talebinde bulundu.

/

AYNI GÜN TALEP, KARAR VE TEBLİĞ

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’ın 3 Haziran tarihli talebini, Manisa 2. Sulh Ceza Hakimliği aynı gün karara bağlayarak onlarca habere ve YouTube içeriğine erişimi engelledi. Erişim Sağlayıcıları Birliği’ne jet hızıyla ulaşan karar, ilgili internet sitelerine aynı hızla iletildi. Böylece 3 Haziran günü 20 habere erişim engellendi.

BUGÜNE KADAR NEDEN “O BENİM” DEMEDİ?

Türkiye medyasının hemen hemen tamamında kullanılan Akın Gürlek fotoğrafının kendisine ait olduğunu söyleyen Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ulvi Yılmaz’ın bugüne kadar, Akın Gürlek’le ilgili çıkan binlerce haberden sonra “o fotoğraf bana ait” demediği merak konusu oldu.

Benzer şekilde Akın Gürlek’in de kullanılan fotoğrafın kendisine ait olmadığını söylememesi de dikkat çekti.

Akın Gürlek’in dosyalarıyla yargılanan, ceza alan, aralarında çok sayıda ünlü milletvekilleri, siyasetçi ve gazetecinin de Akın Gürlek haberlerinde kullanılan söz konusu fotoğrafa neden itiraz etmedikleri de kafalarda soru işareti oluşturdu.

FOTOĞRAFTAKİ AKIN GÜRLEK Mİ DEĞİL Mİ?
  AKP’nin “Zekeriya Öz’ü” terfi etti.
İktidarın yargı içindeki aparatı olan Akın Gürlek, Cumhurbaşkanı kararıyla Adalet Bakan Yardımcılığına atandı.
Saflar netleşmeye başlıyor. Haydi hayırlısı… #AkınGürlek pic.twitter.com/g0M6G3fR06 — Erdoğan Zamur (@e_erda) June 2, 2022
Eski hakim yeni banka yardımcısı Akın Gürlek’e mi yoksa savcı Ali Ulvi Yılmaz’a mı ait olduğu konusunda şüphe bulunan fotoğrafla ilgili Twitter’da bir kullanıcının yorumu bulunuyor. Akın Gürlek diye paylaşılan bir fotoğraf için söz konusu kullanıcı, “Kardeşim ne özgür basını, kullandığınız fotoğraf Akın Gürlek’e ait değil, biraz araştırın yazık yazık” yorumunda bulundu.

AKIN GÜRLEK’İN GERÇEK FOTOĞRAFI BU MU? 



Türkiye basının neredeyse tümünün Akın Gürlek diye kullandığı fotoğrafla ilgili bu şüpheli durum gizemini korurken, üstteki fotoğrafın Gürlek’e ait gerçek fotoğraf olduğu iddia ediliyor.

Son güncelleme: 16:43 04.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı