• Turkhane Logo

Akar: Libya'da göreve hazırız, İdlib'deki gözlem noktalarını boşaltmayacağız

Libya'da kriz adım adım tırmanırken Türkiye'nin askeri hamle hazırlığı tartışma konusu.

18:31 29 Aralık 2019 Pazar
Akar: Libya'da göreve hazırız, İdlib'deki gözlem noktalarını boşaltmayacağız
Libya'da kriz adım adım tırmanırken Türkiye'nin askeri hamle hazırlığı tartışma konusu.





Millî Savunma Bakanı Hulusi Akardan, Libya’ya asker gönderileceği tartışmalarına ilişkin olarak, “TSK her türlü görevi yapmaya hazır” açıklaması geldi.


Öte yandan İdlib sınırındaki birlikleri ziyaret eden Akar, Suriye’deki gözlem noktalarının boşaltılmayacağını açıkladı.

DW Türkçenin haberine göre Akar, “Gözlem noktalarına saldırı olursa karşılık verilir. Biz mutabakatlara saygılıyız,, Rusya’nın da uymasını bekliyoruz ifadesini kullandı ve ekledi:

“Hiçbir şekilde ateşkes sağlanmasına yönelik görevlerini kahramanca yapan 12 gözlem noktasını boşaltmayacağız, buradan çıkmayacağız. Gözlem noktalarımız bu konuda talimatlıdır. Herhangi bir şekilde saldırı, taciz olduğu takdirde tereddütsüz karşılık verecekler.

İdlib’de son dönemde 280 bin, toplamda ise 1 milyon insanın evlerini terk etmek zorunda kaldığına dikkati çeken Akar, “Bu baskı devam ettiği takdirde önemli bir göç dalgasına daha sebep olur. 4 milyon civarında Suriyeli kardeşimizi ağırlamakta olan Türkiye için bu ilave yük ağır gelecektir. Dolayısıyla bu göçün önlenmesi için de elimizden gelen gayreti gösteriyoruz” diye konuştu.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan, Libyaya asker göndermek için tezkereyi Meclise sunacaklarını açıklamıştı. 

MHP tezkereye destek vereceklerini ilan ederken CHPnin ise ret vereceğini açıkladı.

Son güncelleme: 18:31 29.12.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı