• Turkhane Logo

Akar açıkladı: IŞİD’le mücadele vazifesi önümüzdeki günlerde yerine getirilecek

Milli SAvunma Bakanı Hulusi Akar, IŞİD’le mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni vazife üstlendiğini ve bunu da önümüzdeki günlerde yerine getireceğini söyledi.

14:55 01 Ocak 2019 Salı
Akar açıkladı: IŞİD’le mücadele vazifesi önümüzdeki günlerde yerine getirilecek
Milli SAvunma Bakanı Hulusi Akar, IŞİD’le mücadelede Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yeni vazife üstlendiğini ve bunu da önümüzdeki günlerde yerine getireceğini söyledi.




Üst düzey komutanlarla birlikte Süleyman Şah’a gitti.


Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Ümit Dündar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Adnan Özbal ve Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hasan Küçükakyüz ile yılın son gecesinde askeri uçakla ilk olarak Gaziantep’e gitti. Heyet buradan askeri helikopterlerle sınırdaki Suriye’nin Eşme Köyü’nde geçerek Süleyman Şah türbesini ziyaret etti.

Süleyman Şah Türbesi’nde dua eden heyet, sınır birliklerinden faaliyetlere ilişkin bilgi aldı. Türbe çevresindeki mevzileri gezen Akar, nöbet tutan askerlerle tek tek sohbet etti, sınır hattında incelemelerde bulundu.

Akar, askerlerin yanında Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak sesi dışarı verdi. Erdoğan askerlere türbenin kendilerine emanet olduğu yönünde mesajlar verdi.ReklamVazife, Trump-Erdoğan görüşmesi sonucunda çıkmış

Daha sonra Kilis Çıldıroba’daki Müşterek Özel Görev Kuvvet Komutanlığı’na geçen Akar, Suriye’de yaşanan gelişmelere değindi.

IŞİD ile mücadelenin devam ettiğini belirten savunma bakanı, şunları söyledi: “Bu konuda en son sayın cumhurbaşkanımızın sayın Trump ile yaptığı görüşmenin sonucu olarak bu DEAŞ mücadelesinde Türk Silahlı Kuvvetleri bir görev, sorumluluk almıştır, vazife üstlenmiştir. Bunu da hep birlikte çalışmak suretiyle etkili bir şekilde yerine getireceğiz önümüzdeki günlerde. Buna bağlı olarak aynı zamanda Irak’ın kuzeyinde de herhangi bir terörist mevcudiyetini, yatağını kabul etmiyoruz. Onların da bir an önce etkisiz hale gelmesi için elimizden gelen gayreti gösteriyoruz.”

IŞİD 275 kilometre uzakta

Trump, Erdoğan’ın telefonda kendisine IŞİD’den kalanın kökünü kazıyacağı konusunda söz verdiğini açıklamıştı. ‘IŞİD’den kalanlar’ diye sözü edilen bölge, Suriye topraklarının Fırat boyundaki en güney ucunda kalan 20 kilometrekare civarında bir alan. Türkiye sınırından kuş uçumu 275 kilometre uzaklıkta olan bölgeye karadan ulaşılabilmesi için askerin tamamen YPG kontrolündeki bölgede ilerlemesi gerekiyor.

 

Son güncelleme: 14:55 01.01.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı