• Turkhane Logo

Aile şirketi gibi: Erdoğan KYK genel müdürlüğüne teyze oğlunu atadı

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne teyzesinin oğlu Recep Ali Er'i atadı.

10:32 19 Şubat 2019 Salı
Aile şirketi gibi: Erdoğan KYK genel müdürlüğüne teyze oğlunu atadı
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kredi Yurtlar Genel Müdürlüğü'ne teyzesinin oğlu Recep Ali Er'i atadı.

Karar, Resmi Gazetede yayımlanarak yürürlüğe girdi. 

AKP iktidarı boyunca en fazla şikayet edilen konulardan biri nepotizm. Yani adam kayırma. Aile boyu bakan, müsteşar, büyükelçi fotoğrafları ile kamuoyu tarafından yakından tanınan siyasilerin yanı sıra AKP ile maddi manevi bağları olan isimlerin devlet kademelerine atanma süreci hızla devam ediyor.

Kısa bir süre önce, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlunun akrabası, diğer adaylara kıyasla düşük puana sahip olmasına rağmen, Alanya Alaaddin Keykubat Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nce yüksek lisansa kabul edilmiş, olayın ortaya çıkmasının ardından da, üniversite mahkeme kararı ile puanlara ve sıralamaya erişimi yasaklamıştı.


Kamuya alımlarda da benzer bir sistem uygulanıyor. Bunun son örneği, KPSS’de aldığı 88.295 puanla fizik öğretmenliği alanında Türkiye birincisi olan Deniz Eren Demirin mülakatta 54 puan alarak elenmesiydi. Demir “Tüm soruları bilmeme rağmen neden elendim, hiç bilmiyorum” diye konuşmuştu.

Ve Erdoğan, teyze oğlunu Kredi Yurtlar genel müdürlüğüne atayarak devleti aile şirketine çevirme yolunda hızla ilerlendiğini ortaya koydu.

AAnın haberine göre, Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Gençlik ve Spor Bakan Yardımcılığına Halis Yunus Ersöz, Gençlik Hizmetleri Genel Müdürlüğüne Emre Topoğlu, Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğüne Recep Tayyip Erdoğanın torunu Recep Ali Er atandı.

Ayrıca söz konusu atama kararları ile Eğitim, Araştırma ve Koordinasyon Genel Müdürlüğüne Mehmet Ata Öztürk, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğüne Ahmet Dilsiz, Personel Genel Müdürlüğüne Engin Yalçın, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığına Mehmet Akif Bağır getirildi.

Rehberlik ve Denetim Başkanı Mehmet Haluk Uçkun görevden alınarak bu suretle boşalan Rehberlik ve Denetim Başkanlığına ise Hasan Davulcunun ataması yapıldı.

Erdoğan geçtiğimiz yıllarda temmuz bir diğer teyze oğlu İbrahim Er’i Milli Eğitim Bakan Yardımcılığına atamıştı.

Son güncelleme: 10:32 19.02.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı