• Turkhane Logo

AİHM’den Ankara’ya ‘BİN’ Bylock tebliği daha: Artık anlayın, gittiğiniz yol yol değil, çıkmaz s

AİHM, Yalçınkaya kararına benzer nitelikteki ikinci bin dosyayı da Ankara'ya tebliğ etti. İlk bin dosyada olduğu gibi tebliğ edilen yeni başvurular için de tarafların bir gözlem sunmalarına gerek olmadığı belirtildi.

12:50 29 Nisan 2024 Pazartesi
AİHM’den Ankara’ya ‘BİN’ Bylock tebliği daha: Artık anlayın, gittiğiniz yol yol değil, çıkmaz s
AİHM, Yalçınkaya kararına benzer nitelikteki ikinci bin dosyayı da Ankara'ya tebliğ etti. İlk bin dosyada olduğu gibi tebliğ edilen yeni başvurular için de tarafların bir gözlem sunmalarına gerek olmadığı belirtildi.





Tebliğ kararını duyuran Uluslararası Ceza Hukukçusu Gökhan Güneş, X hesabından şunları yazdı:




İKİNCİ BİN DOSYA DA TEBLİĞ EDİLDİ!

/AİHM, Yalçınkaya kararına benzer nitelikteki aşağıdaki ikinci bin dosyayı da Hükümete tebliğ etti. İlk bin dosyada olduğu gibi tebliğ edilen yeni başvurular için de tarafların bir gözlem sunmalarına gerek olmadığı belirtildi.

Her bir…— Dr. Gökhan Güneş (@drgokhangunes) April 29, 2024




”Her bir meslek grubundan ve kriter olarak uydurulan hususların neredeyse tamamının bulunduğu dosyalar tebliğ edilip AİHM tarafından karara bağlanacak. Bu sayede de Yalçınkaya kararını anlamaktan acizlerin dillendirdiği; “Bylock dışındaki ya da yeniden oluşturulacak gerekçelerle AİHM ceza verebilirsiniz dedi” safsatası da çöpe atılmış olacak.



AİHM, 63 yıllık tarihinde toplam 60 kez verdiği 7. madde ihlalini Türkiye için biner dosyalık balyalar halinde vermeye başlayacak. Bu utancı ülkeye yaşatmaya ne hakkınız var?



Eyy hakim ve savcılar! sebep olduğunuz hukuksuzluklarla yüzleşme zamanınız geliyor. Her bir dosyanın denetlendiğini ve günü gelince sahipsiz bırakılacağınızı, daha açık bir ifadeyle satıldığınızı anlamanız için daha ne olması gerek?



AİHM’in özellikle size sunduğu fırsatı değerlendirmek için daha neyi bekliyorsunuz?



Bu dosya yüküyle nasıl baş edeceksiniz? Bir taraftan ihlal kararları sonrası başlayacak yeniden yargılamaları yaparken, diğer taraftan da benzer dosyalarda mahkumiyet kararı verebileceğinizi mi sanıyorsunuz? İşte bu sebeple diyoruz ki, AİHM bu hukuksuz kararlara imza atan yargıyı adeta topal ördek yaptı!



Bu kötülüğü ülkeye yapmaktan vazgeçin! Daha fazla hukuka kafa tutmanın bir anlamı yok! İfade çok garip evet ama yaptığınız tam da bu; hukuka kafa tutmak! Bu konuda medeni dünyada bir örneğiniz de yok! Hukuka kafa tutan yargı mensupları olarak tarihe çoktan geçtiniz! Verilen her bir ihlal kararı, işlediğiniz insanlığa karşı suçların bir delili olarak iddianamelerinizde yerini alacak.



Bu tiyatro ve oyun 26 Eylül 2023’te bitti. Artık anlayın, gittiğiniz yol yol değil, çıkmaz sokak!



Değerli dostlar, hak mücadelesinden asla vazgeçmeyin. Bu gelişmeler, 8 yıllık emek ve gayretin neticeleridir. Gerekirse tek tek de olsa son bir mağdur hakkını alana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Elimizde kapı gibi 7. maddeden verilmiş ihlal kararı var ve kimsenin bu kararı görmezden gelme lüksü olamaz. Bu nedenle, olumsuz görüş ve komplo teorilerine itibar etmeden yolunuza devam edin. Bu yazılanlar hakikattir ve gerçekliğini hep birlikte göreceğiz.”







Son güncelleme: 12:50 29.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı