• Turkhane Logo

"AİHM, Türkiye'de hukukla ambalajlanmış haksız kararların hepsini çöpe atmıştır"

AİHM'in öğretmen Yasin Özdemir kararını değerlendiren gazeteci Ekrem Dumanlı, "AİHM, Türkiye'de hukukla ambalajlanmış haksız kararların hepsini çöpe atmıştır" dedi.

21:36 09 Aralık 2021 Perşembe
AİHM'in öğretmen Yasin Özdemir kararını değerlendiren gazeteci Ekrem Dumanlı, "AİHM, Türkiye'de hukukla ambalajlanmış haksız kararların hepsini çöpe atmıştır" dedi.


Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, öğretmen Yasin Özdemir’in ‘ifade hürriyeti’nin ihlal edildiği iddiasıyla yaptığı başvuruyla ilgili çok önemli bir karara imza attı.

Kararda, 15 Temmuz öncesi şiddet içermeyen ve temel hak ve hürriyetlerin kullanımı niteliğinde olan bankaya para yatırma, sendikaya üye olma, dernek, sohbet, Bylock, ankesörden aranma, okul vb. faaliyetlerin cezalandırmaya gerekçe yapılamayacağı belirtiliyor.


Söz konusu karar, Hizmet Hareketi mensuplarına yöneltilen ‘terör’ suçlamalarının hiç bir hukuki dayanağının olmadığını da tescil ediyor.

Çıkış Yolunda, AİHMin verdiği tarihi kararı masaya yatıran gazeteciler Levent Kenez ve Ekrem Dumanlı dikkat çekici tespitlerde bulundu.

ÇÖPE ATTI

Dumanlı, AİHM, Türkiyede hukukla ambalajlanmış haksız kararların hepsini çöpe atmıştır dedi.
  Dumanlı: AİHM, Türkiyede hukukla ambalajlanmış haksız kararların hepsini çöpe atmıştır. pic.twitter.com/e4qfxrxJ1C — Aktif Haber (@aktif_haber) December 10, 2021
AİHMdeki Türkiye hakimi Saadet Yüksel için AKPnin truva atı yorumunu yapan Levent Kenez, son karara Yükselin bile şerh düşmediğini dile getirdi.
  Kenez: AİHMdeki AKPnin truva atı Türkiye hakimi Saadet Yüksel son iki karara şerh düşmedi. pic.twitter.com/8zrVbpFXxK — Aktif Haber (@aktif_haber) December 10, 2021
DÖVDÜĞÜ KİŞİ KENDİSİ

AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Katar ziyaretinde beraberindeki basın mensuplarına değerlendirmelerde bulundu.

Erdoğan’ın değerlendirmeleri sırasında Avrupa Konseyi Bakanlar Komitesi’nin Türkiye’ye Osman Kavala dosyasıyla ilgili Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin (AİHM) kararını uygulamaması nedeniyle resmi bildirimde bulunması da gündeme geldi.

“Bakanlar Komitesi, Osman Kavala ile ilgili olarak Türkiye’ye ihlal cezası verdiğini ifade etti. Selahattin Demirtaş ile ilgili de benzer karar alabileceğini söyledi. Yorumunuz ne olur?” şeklindeki bir soru üzerine Erdoğan, bu konuda yorum yapmaya gerek olmadığını Türkiye’nin Avrupa’nın Kavala ve Demirtaş ile ilgili kararlarını tanımadığını, bu kararları yok hükmünde saydığını söyledi.

Dumanlı, Erdoğanın sözlerini sert tonda eleştirdi.
  Dumanlı: Erdoğanın dövdüğü kişi kendisidir. pic.twitter.com/cWgsX9UZrA — Aktif Haber (@aktif_haber) December 10, 2021
Erdoğanın yeni ekonomi modelini de değerlendiren Ekrem Dumanlı, Erdoğan, 28 Şubatın ekonomik ve politik modelini hayata geçiren insandır dedi.
  Dumanlı: Erdoğan, 28 Şubatın ekonomik ve politik modelini hayata geçiren insandır. pic.twitter.com/hgwodFlF8d — Aktif Haber (@aktif_haber) December 10, 2021
KABADAYI AĞZIYLA KONUŞAN ADAM YETER!

CHP ve İYİ Partinin başını çektiği Millet İttifakının cumhurbaşkanı adayının kim olacağı uzun süredir tartışma konusu.

Ekrem Dumanlıya göre, kim değil nasıl bir aday sorusuna yanıt aranmalı.
  Dumanlı: Öncelikle, aday kim olmalı sorusuna değil nasıl bir aday olmalı sorusuna yanıt aranmalı pic.twitter.com/JXqdhPo2IO — Aktif Haber (@aktif_haber) December 10, 2021
 

Son güncelleme: 21:36 09.12.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı