• Turkhane Logo

AİHM önündeki barışçıl ‘SesVer’ eylemine dünyadan destek yağdı

00:50 21 Haziran 2023 Çarşamba
AİHM önündeki barışçıl ‘SesVer’ eylemine dünyadan destek yağdı





AİHM’in Türkiye’deki hukuksuzluklara karşı tavrı ve yavaş işleyişini protesto etmek için Strazburg’daki merkezinde toplanan binlerce insan barışçıl bir eylem gerçekleştirdi. Dünyanın saygın siyasetçi, gazeteci ve insan hakları aktivistleri gönderdikleri videolu mesajla eyleme destek oldu.



Avrupa İnsan Hakları Mahkemesini (AİHM), yavaş işleyişi ve Türkiye’de yaşanan hukuksuzluklara yaklaşımı nedeniyle protesto eden binlerce kişi Fransa’nın Strazburg kentinde Avrupa Konseyi ve AİHM önünde barışçıl bir gösteri düzenledi.



Gösteriye dünyadan destek yağdı. Çeşitli ülkelerin siyasi liderleri ve kanaat önderleri gönderdikleri videolu mesajlarla hak arayışına destek verdi.



Gönderilen destek videoları Peaceful Action Platform’un sosyal medya hesabından yayınladı.



Belçikalı Milletvekili Viviane Teitelbaum paylaştığı videoda, “Hukukun ve adaletin üstünlüğü için mücadele etmek, hesap verebilirlik talep etmek bizim sorumluluğumuzdur. Demokrasi için sesimizi yükseltmeliyiz çünkü susmak zalimin işine geliyor. Zalimin kurbanlarını asla yalnız bırakmayalım” dedi.



Belçikalı Senatör Simone Susskind da “Türkiye’de o kadar çok hukuksuz tutuklu var ki… Kadın erkek hepsine dayanışma mesajı gönderiyorum. Başta Osman Kavala ve Selahattin Demirtaş olmak üzere” ifadelerini kullandı.



Venezuela muhalefet lideri Leopoldo Lopez paylaştığı mesajında, “Otokratların birlikte çalıştığını anlamalıyız. Biz demokrasi savaşçıları olarak birlikte savaşmalıyız. Türk halkının ihtiyaç duyduğu tüm umut ve gücü Strazbourg’a gönderiyorum” dedi.



Alman Gazeteciler Cemiyeti’nin (DJV) Federal Başkanı Prof. Dr. Frank Überall da video mesaj ile protestoya destek verenler arasında yer aldı.




Belgian senator Simone Susskind: There are so many people unlawfully imprisoned in Turkey… I send my message of solidarity to all of them, men and women alike. Especially to Osman Kavala and Selahattin Demirtaş… @simonesusskind @SLagodinsky

ECHR TakeAction
SesVer AiHM pic.twitter.com/uaw9z3PDQv— Peaceful Actions Platform (@4PeacefulAction) June 20, 2023





A message from Venezuelan opposition leader Leopoldo Lopez: We must understand that the autocrats are working together. We, the fighters for democracy, must fight together. I send to Strasbourg all the hope and strength the Turkish people need. @leopoldolopez @HNeumannMEP

ECHR… pic.twitter.com/FoH8UExvpk— Peaceful Actions Platform (@4PeacefulAction) June 20, 2023





Vonya Womack (@VonyaWomack): Today, there are people peacefully protesting in front of the Supreme Court of Europe. So, the European Court of Human Rights or the ECHR must show that they care about the severe violations in human rights abuses being perpetrated by the government… pic.twitter.com/l99YUtzpCK— Peaceful Actions Platform (@4PeacefulAction) June 20, 2023





Prof. Dr. Frank Überall, Alman Gazeteciler Cemiyeti’nin (DJV) Federal Başkanı da bizi yalnız bırakmadı!
ECHR TakeAction
SesVer AİHM @ueberalltv pic.twitter.com/sGLpbJIQFU— Peaceful Actions Platform (@4PeacefulAction) June 21, 2023

Son güncelleme: 00:50 21.06.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı