• Turkhane Logo

AİHM kararlarına rağmen soykırım operasyonu; 611 gözaltı

14:25 24 Ekim 2023 Salı
AİHM kararlarına rağmen soykırım operasyonu; 611 gözaltı





AİHM’in 26 Eylül’de açıkladığı Yalçınkaya kararı ortadayken Türkiye’de yargı, suç olmayan nedenlerle 611 kişiyi daha gözaltına aldırdı.



Hizmet Hareketi’ne yönelik ‘soykırım’ operasyonları durmuyor. Türkiye genelinde hizmet hareketine üyelik iddiasıyla yürütülen soruşturmalar kapsamında 611 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişiler Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne (AİHM) göre suç sayılmayan öğrenci evleri açmak, tutuklu ailelerine yardım etmek, Bylock içeriklerinde adı geçmekle suçlanıyor.



AİHM GEÇEN AY İHLAL KARARI VERMİŞTİ



Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) 26 Eylül’de açıkladığı Yalçınkaya kararıyla Türkiye’de suç olmayan konularda yargının kişileri mağdur ettiğini ortaya koydu. AİHM’in kararı ortadayken Gülen Hareketi’ne yönelik soruşturmalar kapsamında Ankara’da 49, İzmir’de ise 110 kişi olmak üzere Türkiye genelinde 611 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. Bu kişiler sabahın erken saatlerinde evlere yapılan baskınlarla gözaltına alındı.



SUÇLARI TUTUKLU AİLELERİNE YARDIM YAPMAK



Operasyonları İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medya hesabından duyurdu. Yerlikaya, Emniyet Genel Müdürlüğü koordinesi ve MİT’in desteğiyle yapılan operasyonlar kapsamında bu kişilerin Bylock kullanıcısı oldukları ya da içeriklerinde adları geçtiği, haklarında beyanlar olduğu, öğrenci evleri açtıkları, tutuklu ve hükümlülerin ailelerine para yardımı yaptıkları gibi gerekçelerle verildiğini ilan etti.

Son güncelleme: 14:25 24.10.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı