• Turkhane Logo

Ahmet Türk: Muhalefet kazanırsa, Erdoğan makamı teslim eder mi, kuşkularım var

Kürt siyasetinin deneyimli ismi Ahmet Türk, ''Bir varsayım olarak muhalefetin sandıkta kazandığını düşünürsek, Erdoğan'ın bunu içine sindirip demokratik biçimde makamını teslim edeceği konusunda ciddi kuşkularım var” dedi.

11:17 14 Mayıs 2022 Cumartesi
Ahmet Türk: Muhalefet kazanırsa, Erdoğan makamı teslim eder mi, kuşkularım var
Kürt siyasetinin deneyimli ismi Ahmet Türk, ''Bir varsayım olarak muhalefetin sandıkta kazandığını düşünürsek, Erdoğan'ın bunu içine sindirip demokratik biçimde makamını teslim edeceği konusunda ciddi kuşkularım var” dedi.


Kürt siyasetinin deneyimli ismi, eski HDP Milletvekili Ahmet Türk, Mansur Yavaş’ın Cumhurbaşkanı adayı olması halinde Kürtlerin oy vermeyebileceğini söyledi. Türk’e göre Millet İttifakı, Kürtlerin oyu olmadan seçimi kazanamaz.

Ahmet Türk, seçimin kazanılması halinde ise “Bir varsayım olarak muhalefetin sandıkta kazandığını düşünürsek, Erdoğan’ın bunu içine sindirip demokratik biçimde makamını teslim edeceği konusunda ciddi kuşkularım var” dedi. Türk, “İktidardan gitmemek için elinden gelen her yolu deneyecektir” tahminini dile getirdi.


Türk, sözlerinin devamında muhalefetin tutumunu da eleştirerek, “Kaldı ki muhalefetin tutumu da belirsiz ve bulanık. Her şeyi sandığa ayarlamış. Oysa sokaktaki insanlarla birlikte hareket edilmediği, onların aktif muhalif faaliyetlere katılımının sağlanmadığı ve koordinasyon halinde sokak ile Ankara merkezli parlamento içi siyaset birleştirilmediği sürece, Millet İttifakı hayal kuran tüccar durumuna düşer” ifadesini kullandı.

‘SAYIN KILIÇDAROĞLU, NEDEN UZAK DURUYORSUNUZ HDP’DEN’

Independent Türkçe’den Faik Bulut’a konuşan Ahmet Türk, bir süre önce Kılıçdaroğlu ile kahvaltı yaptıklarını; CHP liderinin Millet İttifakı ve CHP’nin Kürt meselesine bakışını, bilhassa HPD’ye yönelik baskı, zulüm ve tutuklamalar konusundaki suskunluklarını eleştirdiğini anlattı.

Türk şunları kaydetti: “Bu münasebetle dedim ki: Sosyal Demokrat Halkçı Parti (SHP) listelerinden seçime katılıp milletvekili olmamız nedeniyle Genel Başkan Erdal İnönü’ye şiddetli eleştiriler yöneltildi. Mesela, ‘Bölücüleri kanadınız altına alıyorsunuz’ denildi. Buna rağmen İnönü, her türlü karalama ve suçlamayı göğüsledi; bizlere sahip çıktı, yaptığının isabetli olduğunu savundu. Kılıçdaroğlu’na, Kürt sorunun çözümüne ilişkin ilk kuralın bu meseleyi sahiplenip içselleştirmek olduğundan bahisle, buna göre bir plan ve program yapılmasını önerdim. Aksi takdirde, sözü çokça edilen toplumsal demokrasi ve özgürlüklerin yarım kalacağını, başarısız olacağını söyledim. Dedim ki: ‘Sayın Kılıçdaroğlu, siz neden uzak duruyorsunuz HDP ve Kürtlerden?’ Doğrusu, hiç renk vermedi ve ses çıkarmadı.”

‘CHP İÇİNDE DE NABZA GÖRE ŞERBET VERMELER DEVAM EDİYOR’

“Sadece Kılıçdaroğlu değil, CHP içinde de buna benzer tereddütler, yalpalamalar, günübirlik konuşmalar ve ziyaret edilen yerin ahalisi göz önüne alınarak nabza göre şerbet vermelerin devam ettiğini” söyleyen Türk, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün’ün Avrupa’da kayyım politikasına destek vermesi ve Kılıçdaroğlu’nun Zap-Metina bölgesindeki sınır ötesi operasyonda dayalı sözlerini örnek olarak gösterdi.

‘MANSUR YAVAŞ’IN ADAY OLMASI HALİNDE KÜRTLERİN ONA OY VERECEKLERİNİ SANMIYORUM’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında da konuşan Ahmet Türk, “İyidir, hoştur, lakin başkan seçildikten sonra gittiği Diyarbakır’da bölge halkına seslendiği konuşmalarıyla son Rize konuşması arasında dağlar kadar fark var. Bu tür çift dil kullanmanın hangisi doğru?” diye sordu. Türk Mansur Yavaş için de “Aday olması halinde Kürtlerin ona oy vereceklerini sanmıyorum” yorumunda bulundu.

‘KARAMOLLAOĞLU’NUN AÇIKLAMALARI DAHA SAMİMİ’

Ahmet Türk’ün DEVA Partisi Başkanı Ali Babacan’ın “Kürt meselesine ilişkin açıklamalarının cesurca olduğuna” işaret ettiğini aktaran Faik Bulut, Türk’ün “Temel Karamollaoğlu’nun konuşma ve açıklamalarını daha samimi” bulduğunu söyledi.

‘ERDOĞAN’IN DEMOKRATİK BİÇİMDE MAKAMINI TESLİM EDECEĞİ KONUSUNDA CİDDİ KUŞKULARIM VAR’

Seçimlere de değinen Türk, “Bir varsayım olarak muhalefetin sandıkta kazandığını düşünürsek, Erdoğan’ın bunu içine sindirip demokratik biçimde makamını teslim edeceği konusunda ciddi kuşkularım var. İktidardan gitmemek için elinden gelen her yolu deneyecektir” dedi.

‘KÜRTLER OLMADAN, MİLLET İTTİFAKI’NIN SEÇİMLERİ KAZANAMAYACAĞI AÇIKTIR’

Ahmet Türk, son olarak, “Kürtler olmadan, Millet İttifakı’nın seçimleri kazanamayacağı açıktır. Bu dinamik salt sandığa gitmek için değil, mevcut iktidar sonrasında hayatın her alanına aktif katkıda bulunmak için de gereklidir” dedi.

Son güncelleme: 11:17 14.05.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı