• Turkhane Logo

Ahmet Türk: Kayıpların ve faili meçhullerin hesabını soracağız

Kayıp yakınlarının eyleminde konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, kayıpların akıbetini, faili meçhullerin ise hesabını soracaklarını söyledi.

16:55 31 Ağustos 2019 Cumartesi
Ahmet Türk: Kayıpların ve faili meçhullerin hesabını soracağız
Kayıp yakınlarının eyleminde konuşan Mardin Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Ahmet Türk, kayıpların akıbetini, faili meçhullerin ise hesabını soracaklarını söyledi.



İnsan Hakları Derneği (İHD) Diyarbakır Şubesi ve kayıp yakınları, “Kayıplar bulunsun, failler yargılansın” sloganıyla her hafta düzenledikleri eylemin 551’ncisini gerçekleştirdi.

GÖREVDEN ALINAN BAŞKANLAR EYLEME KATILDI


İHD Diyarbakır Şube binasında düzenlenen ve kayıpların fotoğraflarının taşındığı eyleme, görevlerinden alınan Mardin ve Diyarbakır büyükşehir belediyesi eşbaşkanları Ahmet Türk ve Adnan Selçuk Mızraklı, HDP’li vekiller, İHD’li yöneticiler ve kayıp yakınları katıldı.

FAİLİ MEÇHULLERLE KÜRT HALKINI SİNDİRMEYE ÇALIŞTILAR

Ahmet Türk, faili meçhul cinayetlerle Kürt halkını sindirmeye çalışanlardan hesap soracaklarını, kayıpların akıbetini sormaya devam edeceklerini kaydetti. Demokratik bir gelecek için mücadele ettiklerini belirten Türk, “Demokratik gelecek için asla ve asla yılmayacağız. Bütün kirli oyunlarını bozacağımıza inanıyoruz. Biliyoruz ki bu sessiz kalanlar, faili meçhul cinayetlerin adeta adresi olanlar, bilsinler ki hiçbir olay hiçbir geçmiş hesapsız kalmayacaktır” diye konuştu.

GÖZLER GÖRMÜYOR, KULAKLAR DUYMUYOR

MA’nın haberine göre, başka ülkelerde yaşanan faili meçhul cinayetlerin bir bir aydınlatıldığını anımsatan Türk, Türkiye’de ise demokrasi adına yola çıkanların anti demokratik uygulamalarla bu süreci götürmeye çalıştıklarını ifade etti. Kayıp yakınlarının her hafta kayıplarına dikkat çekmek için bir araya geldiğini ifade eden Türk, “Maalesef gözler görmüyor, kulaklar sağır. O günler gelecek” dedi.

551 HAFTADIR FAİLLERİN YARGILANMASINI İSTİYORUZ

Ardından konuşan İHD Diyarbakır Şube Başkanı Abdullah Zeytun, hakikat, adalet ve vicdan için 551 haftadır faillerin yargılanmasını sağlamak, devletin tüm kurumlarıyla işlediği insan hakları ihlalleri karşısında annelerden, yakınlarından özür dilemelerini sağlamak için bir arada olduklarını vurguladı.

1993’DE KAYBOLAN AHMET ŞAHİN’İN HİKAYESİ ANLATILDI

İHD Kayıp Komisyonu üyesi Adnan Örhan ise, Diyarbakır’ın Hazro ilçesinde 18 Mart 1993 yılında gözaltına alınan ve bir daha kendisinden haber alınamayan Ahmet Şahin’in hikayesini anlattı. Yapılan konuşmaların ardından kayıplar anısına 5 dakikalık oturma eylemi gerçekleştirildi.

Son güncelleme: 16:55 31.08.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı