• Turkhane Logo

Ahmet Takan: Herkes S-400'e odaklanırken Erdoğan, Putin'den 'gaz' fırçası yemiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçim sonrası Moskova’da bir araya geldi.

08:39 11 Nisan 2019 Perşembe
Ahmet Takan: Herkes S-400'e odaklanırken Erdoğan, Putin'den 'gaz' fırçası yemiş
Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, seçim sonrası Moskova’da bir araya geldi.



Türkiye-Rusya Üst Düzey İşbirliği Konseyi’nin sekizinci toplantısı için Moskova’ya giden Erdoğan, burada Putin ile ikili bir görüşme yaparken kulisler de gelmeye başladı.

Putine eli zayıf giden Erdoğanın bir de doğal gaz konusunda üstü kapalı fırça yediği öne sürülüyor. 


Yeniçağ Ankara Temsilcisi Ahmet Takan, Gündemde S-400ler var diye biliyorduk. Putinin açıklamalarında bir yerlerde gaz kaçacağı olduğu ortaya çıktı diyor.

Türkiye’nin Ocak 2018 ve Ocak 2019’da doğalgaz ithal ettiği ülkeler listesinde Rusya’dan gaz alımının azaldığı gözlemleniyor. Bunun aksine ABD’den ise alımın artışı dikkat çekiyor.

Takan, Putinin, Doğal gaz fiyatları önemli bir konu ancak önemli olan Rusyadan Türkiyeye yapılan gaz sevkiyatının istikrarlı olması. Rusya, doğal gaz konusunda taahhütlerini yerine getiriyor. sözlerine dikkat çekerek şunları söylüyor:

Türk kamuoyu S-400lere şartlandırıldığı için Putinin bu sert çıkışı pek dikkate alınmadı. Saltanat uçağında yerleşik kabin ekibi gazeteciler de ellerine tutuşturulanların dışında soru soramayacakları için bu gaz kaçağının neden meydana geldiği anlaşılamadı.

Geziye katılan teknik heyetten Putinin sert diplomatik fırçasının perde arkasını öğrendiğini belirten Takan, şunları söylediklerini aktarıyor:

Rusyadan doğal gaz fiyatları konusunda indirim istedik. Şiddetle reddettiler. Bir de üstüne azar işittik. Rus lider Putin, kapalı kapılar arkasında şunları söylemiş; Doğal gazın aksamadan Türkiyeye gelmesi konusunda size garanti veriyoruz. Ödemelerinizde ara sıra olan istikrarsızlıkları da idare ediyoruz. Fiyatlarımız dünya standardında. Fiyat konusunda taviz istemeyin. Bir daha benim önüme getirmeyin. Böyle konuları siyasi konular seviyesine getirmeyin. Sizin alıcı firmalar gitsin Gazprom ile konuşsun. 

Son güncelleme: 08:39 11.04.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı