• Turkhane Logo

Ahmet Davutoğlu: Nurettin Canikli'nin mal varlığı araştırılsın

Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, son dönemde haksız kazanç, mala çökme, şirketlerin içinin boşaltılması gibi iddialarla gündemden düşmeyen AKP'li Nurettin Canikli'nin malvarlığının TBMM tarafından araştırılması çağrısında bulundu.

10:02 06 Temmuz 2022 Çarşamba
Ahmet Davutoğlu: Nurettin Canikli'nin mal varlığı araştırılsın
Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu, son dönemde haksız kazanç, mala çökme, şirketlerin içinin boşaltılması gibi iddialarla gündemden düşmeyen AKP'li Nurettin Canikli'nin malvarlığının TBMM tarafından araştırılması çağrısında bulundu.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, adı yolsuzluk iddialarına karışan AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin mal varlığının araştırılması için Meclis’e çağrıda bulundu. Davutoğlu, “Ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak” diye konuştu.

Ankara Masası isimli YouTube kanalına konuk olan Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, adı son dönemde Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’na (TMSF) devredilen şirketlerin içinin boşaltılması ve yolsuzluk iddialarında geçen AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli’nin mal varlığının araştırılmasını istedi.

‘BENİMLE BİRLİKTE TÜM BAKANLARIN, BAŞBAKANLARIN, CUMHURBAŞKANLARININ MALVARLIĞI ARAŞTIRILSIN’ 


Kendi mal varlığının araştırılması için de hazır olduğunu belirten Davutoğlu, “Ben buradayım, Meclis’i davet ediyorum bütün mal varlığım araştırılsın. Ama benimle birlikte yaşayan tüm başbakanların, yaşayan cumhurbaşkanların, yaşayan ekonomi bakanlarının, yaşayan özelleştirme başkanlarının, yaşayan TMSF yöneticilerinde, BDDK yöneticilerinin de hepsinin mal varlığı araştırılsın. Kendisine güvenin öyle demesi lazım” ifadelerini kullandı.

‘SUÇSUZUM DEMESİNİN HİÇBİR KIYMETİ YOK’

Canikli’ye de çağrıda bulunan Davutoğlu “Sayın Canikli’nin öyle demesi lazım. Yolsuzluk varsa benim, birinci, ikinci derece akrabalarımın hepsinin mal varlığı araştırılsın der. O zaman Canikli doğru yaptı derim. Ama bu demeden ben suçsuzum demesinin hiçbir kıymeti harbiyesi yoktur. Hele iktidardaysa hiç yoktur. Çünkü kim araştıracak” diye konuştu.

Bu haberler de ilginizi çekebilir:

dBoydak’ta 20 milyon euroyu çalan kayyımı Nurettin Canikli atamış
dCanikli kendini ‘akladı’, TMSF’yi suçladı: Boydak’ın satışını ben engelledim
dTMSF kayyumuna ‘Canikli’ affı
dCanikli’nin Boydak’ı hortumlamak için ekip kurduğu belgelendi

 

NUMAN KURTULMUL ANISI: BERAT ALBAYRAK’IN HUZURUNDA İMZA ATMIŞ

AK Parti’den ayrılış sürecinde Numan Kurtulmuş ile yaşadığı bir diyaloğu da paylaşan Davutoğlu şunları paylaştı:

“Başbakan vekili Numan Kurtulmuş, uçaktan indim yolda Binali Yıldırım’da benimle birlikte uçaktaydı. Uçaktaki odama çağırdım. ‘Binali bey ne olup bittiğini biliyorum. Yapmayın, ülkeye zarar verirsiniz yapmayın’ dedim. Partiye zarar verirsiniz. Gece saat 3, Katar’dan Ankara’ya geliyoruz uçaktayız. Bakın dedim ‘Ne yapmaya çalıştığınızı görüyorum , yapmayın’ dedim. ‘Sayın Cumhurbaşkanı ile aramada girmeyin, yapmayın yarın MYK toplantısı var orada kriz çıkarmayın’ dedim. Biliyorum, görüyorum. ‘Olur mu başbakanım böyle şey olmaz’ dedi. İndim başbakan vekili olarak bıraktım. ‘Sayın Numan Kurtulmuş bilmem gereken bir şey var mı’ dedim. ‘Hayır efendim her şey normal ‘dedi. Saat 4.30 konuta gittim hiç uyumamışım gece. Bir gün önce de hiç uymamışım. Saat 8.30’da bu imzalarla ilgili net bilgi geldi. Daha sonra Numan bey, benden özür dilediğinde kendisine sordum. ‘Nasıl bana bir şey yok’ dedin. Meğer bana bir şey yok dediğinin iki saat önce Berat Albayrak’ın huzurunda imza atmış. “

Son güncelleme: 10:02 06.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı