• Turkhane Logo

Ahmet Altan’ın avukatı: Adaleti, her gün dilekçe vererek arayacağız

Gazeteci yazar ve romancı Ahmet Altan’ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, müvekkilinin dava dosyasının yılın son günü İstinaf 2. Ceza Dairesi’ne gönderildiğini belirtti.

15:13 01 Ocak 2020 Çarşamba
Ahmet Altan’ın avukatı: Adaleti, her gün dilekçe vererek arayacağız
Gazeteci yazar ve romancı Ahmet Altan’ın avukatı Figen Albuga Çalıkuşu, müvekkilinin dava dosyasının yılın son günü İstinaf 2. Ceza Dairesi’ne gönderildiğini belirtti.



Albuga, adaleti ve hukuku ilgili daireye her gün dilekçe vererek arayacaklarını anlattı.

Figen Albuga Çalıkuşu’nun sosyal medya paylaşımları şöyle:

  Ahmet Altan’a 3 yazısından 10,5 yıl ceza verip
adli kontrolle tahliye ertesinde
hukuksal zorbalıkla yeniden tutuklandığı dava dosyası yılın son günü İstinaf https://t.co/XTYCGAGRmN’ye gönderildi

Hukuku https://t.co/XTYCGAGRmN’de her gün dilekçe vererek arayacağız@abdulhamitgul — Figen AlbugaÇALIKUŞU (@FigenCalikusu) January 1, 2020
“Ahmet Altan’a 3 yazısından 10,5 yıl ceza verip adli kontrolle tahliye ertesinde hukuksal zorbalıkla yeniden tutuklandığı dava dosyası yılın son günü İstinaf 2. Ceza Dairesi’ne gönderildi. Hukuku 2. Ceza Dairesi’ne her gün dilekçe vererek arayacağız. Dilekçemizin konusu özetle;

1- Üst mercii İstinaf 2. CD’si esasa girmeden evvel, bu hukuka aykırılığı ve ağır mevzuat ihlalini ORTADAN KALDIRMALIDIR.

2- Ahmet Altan’ın tutuklanmasında “Hukuksuzluk vardır, yasa tanımamazlık vardır, hukuksal zorbalık” vardır.

3- Ahmet Altan’a karşı başlatılan bu süreç “hukukun” değil “gücün hukukunun” esas olduğunu göstermek adına bir iddiadır.

4- Bu iddia basında “İstanbul Grubu” -“@adalet_bakanlik” çekişmelerinin yer aldığı bir dönemde Ahmet Altan dosyasında da karşımıza çıkmıştır

5- Bağımsız ve tarafsız yargının tek iddiasının ve amacının “hukuk ve adaletin gücü” olması gerekir.

6- Ahmet Altan’ı tutuklayanlar, bu hukuksuzluğu, CMK’ya uydurabilmek gibi bir gayret ve hukuki cehaletleri ile yasayı özüne, ruhuna aykırı olarak delik deşik etmişlerdir

7- Üst derece mercii olan 2. CD’nin, Ahmet Altan’ın özgürlüğüne “hukuksal zorbalık” ile el koyan bu “ağır hukuksuzluğu” ve “kasten mevzuat ihlalini” tüm neticeleri ile ortadan kaldırmak yükümlülüğü bulunmaktadır.

8- ​​​​ÜST YETKİLİ MERCİ OLARAK BU HUKUKSAL SKANDALIN SÜRDÜRÜLEMEZ OLDUĞUNU DEĞERLENDİRMELİ İÇİNE SİNDİRMEMELİDİR

9- İlk derece mahkeme kararını denetleme yetkisine sahip http://2.CD’nin bu hukuksal rezalete derhal son vermesi gerekir.

Son güncelleme: 15:13 01.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı