• Turkhane Logo

Ağırdır: Türkiye'de insanların üçte biri ya yaşlılıktan ya da kronik rahatsızlıktan risk altında

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs ile ilgili peş peşe açıkladığı tedbirler ve en son duyurduğu bağış kampanyasına yönelik eleştiri ve tepkiler sürüyor.

20:12 01 Nisan 2020 Çarşamba
Ağırdır: Türkiye'de insanların üçte biri ya yaşlılıktan ya da kronik rahatsızlıktan risk altında
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koronavirüs ile ilgili peş peşe açıkladığı tedbirler ve en son duyurduğu bağış kampanyasına yönelik eleştiri ve tepkiler sürüyor.

KONDA Genel Müdürü Bekir Ağırdır, hükümetin koronavirüse karşı aldığı önlemlerin ve yürüttüğü bağış kampanyasının biz duygusundan yoksun olduğunu söyledi.

Ağırdır, siyasi suçlamalarla cezaevinde olanları kapsamayan AKP ile MHPnin hazırlayıp meclise sunduğu infaz düzenleme paketinin de adalet anlayışı açısından yetersiz olduğunu vurguladı. 

Bekir Ağırdır, salgına karşı alınan önlemleri değerlendirirken KONDA tarafından yapılan son araştırma sonuçlarını paylaştı. Ağırdır, salgına karşı önlemlerin hep 65 yaş üstü üzerinden konuşulduğunu ancak bilim insanlarının da vurguladığı üzere kronik rahatsızlığı olanlarının da risk altında olduğunu belirtti ve Türkiyede her üç kişiden birinin kronik hastalığı bulunuyor. Ülkedeki insanların üçte biri ya yaşlılıktan ya da kronik rahatsızlık nedeniyle risk altında bilgisini paylaştı. 


Ağırdır ile T24 Yazarı Murat Sabuncu Sayıların Dili’nde bu hafta Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından başlatılan bağış kampanyasını, belediyelerin başlattığı bağış kampanyalarının bakanlıklar tarafından engellenmesini ve TBMMye gelmesi beklenen yeni infaz yasasının yorumladı.

Bekir Ağırdır hükümetin yönetme kapasitesi sorunu yaşadığını ve yeni bir söylem üretmediğini dile getirdi ve şöyle dedi:

Konuşmalara baktığımız zaman zihni olarak yeni bir politika üretmek konusunda sorun olduğu anlaşılıyor. Ama asıl bizi ilgilendiren tarafı karşılaştığımız bu büyük vahametin yönetilip yönetilmediği.  Zihnimizde ve politikalarda sıçrama yaratması gereken böyle bir zamanda bile iktidardan biz duygusunu güçlendiren yeni bir söylem gelmiyor. Anladığım kadarıyla ekonomik ve sosyal planda salgından önce kullandığı dili kullanmaya devam ediyor. Her konuşmaya başlayanın yeni bir dünya oluşuyor sözüyle başladığı bir dönemde bizim ülkemizi yönetenlerde böyle bir bakış olmadığı anlaşılıyor.

Büyükşehir belediyelerinin kendi inisiyatifleri ile başlattıkları yardım kampanyalarının bakanlıklar tarafından engellenmesini de değerlendiren Ağırdır, Hükümet olası bütün tehlikeleri ülkenin geleceği üzerinden okumak yerine kendi siyasi iktidarının geleceği üzerinden okuyor. Belediyelerin yardım kampanyalarını alternatif devlet inşa etmek gibi bir yerlere çekme yorumu anca böyle bir okuma ile mümkün olabilir dedi. 

Meclise getirilen infaz paketini de değerlendiren Ağırdır, hükümetin toplumun yeniden  bir duygu ortaklığına gelmesini amaçlaması durumunda, infaz paketinin içeriğinin böyle olmayacağını ifade ederek, Bu iki mesele bile gösteriyor ki ülkeyi yönetenler böylesine küresel bir melanet karşısında bile gerçek anlamıyla dayanışmacı ve toplumun bir arada durmasını güçlendirecek politikaları düşünmüyorlar ifadelerini kullandı. 

Son güncelleme: 20:12 01.04.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı