• Turkhane Logo

Ağır böbrek hastası Ramazan Taşkıran, yürüyemez halde, ancak tahliye edilmiyor!

01:25 01 Aralık 2023 Cuma
Ağır böbrek hastası Ramazan Taşkıran, yürüyemez halde, ancak tahliye edilmiyor!





Yüzde 93 engelli, ağır böbrek hastası tutuklu Ramazan Taşkıran’ın artık yürüyemez hale geldiği öğrenildi. Kızı Meryem Taşkıran, konuyla ilgili son sosyal medya mesajında, “Babam, ‘İyi değilim, birşeyler yapın’ diyeli neredeyse 20 oldu. Bugün görüşe iki jandarmanın kollarında gelmiş. Merdivenlerde kucaklarına alıyorlarmış. Bunları anlatmak çok zor; sesimiz ulaşması gerekn yerlere ulaşıyor mu bilmiyoruz. Ümitsizliğe düşüyoruz artık. Babamın eve geldiği haberini duymak istiyoruz. Babamı tahliye edin artık. Ev hapsi verin, kelepçeyle evine gönderin.” ifadelerini kullandı.








Sizde banasınız Meryem’i dinler misiniz @eseryenenler @acunilicali
RamazanTaşkırana Özgürlük dermisiniz pic.twitter.com/mP3ybOiKEG— Rana Taşkıran (@Rnsrky) December 1, 2023




Ramazan Taşkıran, bir derneğe üye olduğu gerekçesiyle yapılan yargılamalar sonrası 9 yıl hapis cezasına çarptırılmıştı. Günde 15 saat diyalize girmek zorunda olan Ramazan Taşkıran için ‘reviri olan bir cezaevinde kalabilir’ raporu verilmişti.




Karıncayı incitmeye çekinen babam, ne çok incindin şu son iki yılda… Ölüme gider gibi gittim Menemene dedin ilk tutuklandığında… Şimdilerde acile giderken üstüne kalın bişeyler giymeye bile mecalin olmadığı halde, ellerin kelepçeli muamele gördün. İki adım atıyorum düşüyorum,…— Seniha Taskiran (@seniha_tk) December 1, 2023





Hasta tutuklu Taşkıran’ın kızı: Bugünkü telefon görüşmesinde babam annemle vedalaşıyor gibiydi

Son güncelleme: 01:25 01.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı