• Turkhane Logo

​Afrin'de şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu

Afrin Harekâtı kapsamında Afrin Keltepe'de çıkan çatışmada 8 asker şehit olmuş, 13 asker yaralanmıştı

02:01 02 Mart 2018 Cuma
​Afrin'de şehit olan askerlerin kimlikleri belli oldu
Afrin Harekâtı kapsamında Afrin Keltepe'de çıkan çatışmada 8 asker şehit olmuş, 13 asker yaralanmıştı


Türk Silahlı Kuvvetlerinin Suriyenin Afrin bölgesine yönelik olarak yürüttüğü Afrin Harekâtının 40ıncı gününde Keltepede devam eden operasyonda çıkan çatışma sonucu 8 asker şehit oldu, 13 asker yaralandı. Harekâtın başında bu yana şehit olan asker sayısı 42ye yükseldi.
 
Şehit olan askerlerin kimlikleri de belli olmaya başladı. Harekâtta Jardarma Uzman Çavuş Arif Demirel, Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetin, Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevik, Jandarma Astsubay Uğur Palancı, Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkol ve  Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koçun şehit olduğu belirlendi.
 

Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkolun bir buçuk aylık kızı vardı
 
Zeytin Dalı Harekatında şehit olan askerlerden Jandarma Uzman Çavuş Recep Çetinin şehadet haberi Eskişehirde oturan ailesine verildi.
 
Uzman çavuş Recep Çetinin acı haberini Eskişehirin Emek Mahallesi Yasemin Sokakta oturan baba Eyüp Çetin, anne  Sevgi Çetin ve eşi Yeter Çetine eve gelen askeri yetkiler verdi. Şehidin baba evine Türk Bayrağı asıldı, evin önünde ambulans hazır bekletildi. İzmir Bornova Jandarma Komando Tugay Komutanığında görev yapan ve Afrin kırsalında şehit olan Recep Çetinin bir buçuk aylık bir kızının olduğu belirtildi.
 
AĞUSTOSTA NİKÂHI VARDI

/
 
Zeytin Dalı Harekatı kapsamında çıkan çatışmada şehit olan Jardarma Uzman Çavuş Arif Demirelin ölüm haberi Kastamonunun İnebolu ilçesi Dibek köyünde oturan baba ocağına ulaştı.
 
Demirelin köyde yaşayan annesi Serpil ve babası Aydın Demirel, nişanlısı Rukiye Çekirdek ve 2 kardeşine acı haber İnebolu Kaymakamı Abdullah Atakan Atasoy, İnebolu Belediye Başkanı Engin Uzuner ve askeri yetkililer tarafından yanlarındaki sağlık ekipleri kontrolünde verildi.
 
Yakınları, şehit Jandarma Uzman Çavuş Arif Demirelin geçtiğimiz Eylül ayında Rukiye Çekirdek ile nişanlandığını ve 30 Ağustos 2018 tarihine nikah günü aldıklarını söyledi. Acı haberin ardından şehidin ailesinin yaşadığı Dibek köyündeki evine Türk Bayrağı asıldı, yakınları ve köylüler taziye ziyaretine geldi.
 
EVLİLİK HAZIRLIĞI YAPIYORDU


/

Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevikin (26) Vanın Erciş ilçesinde yaşayan ailesine acı haber verildi.

Erciş Kaymakamı ve Belediye Başkan Vekili Mehmet Şirin Yaşar, şehidin Van Yolu Mahallesindeki baba evine, Garnizon Komutanı Albay Murat Tumba, Başsavcı Harun Karaman ve AK Parti ilçe Başkanı Adnan Aydın ile birlikte geldi. Türk bayraklarının asıldığı eve gelen Kaymakam Yaşar, Şehit Babası Zeynal ve annesi Leyla Çevikle görüşerek başsağlığı dileğinde bulundu.
 
Çok sayıda vatandaş da geç saatlere rağmen şehit evi önünde toplanarak aileye ve yakanlarını teselli etmeye çalıştı. Kaymakam Yaşar ile bir süre görüşen banka emeklisi baba Zeynel Çevik, oğlu ile kısa bir süre önce telefonla görüştüğünü, kendisinden istifa etmesini istediğini belirtti. 
 
Baba Çevik, oğlunun ise bu teklife üzülerek tepki gösterdiğini, ancak şehit düştüğü zaman dönebileceğini kendisine söylediğini anlattı. Baba Çevik, şehitlik mertebesinin de herkese nasip olamayacağını, gerekirse kendisini de Afrin’e giderek şehit olacağını söyledi.
 
Afrinde şehit düşen 1i kız 3 kardeşin ikincisi olan 26 yaşındaki Jandarma Uzman Onbaşı Rıdvan Çevikin kısa bir süre önce nişanlandığı ve evlilik hazırlıkları yaptığı belirtilirken, şehit için yarın ilçede tören düzenlenecek.
 
ŞEHİT ASKER UĞUR PALANCI’NIN ÖLÜM HABERİ AİLESİNE ULAŞTI
 
 
Türk Silahlı Kuvvetlerince (TSK) Afrindeki terör örgütlerine yönelik sürdürülen Zeytin Dalı Harekatında çıkan çatışmada şehit olan Jandarma Astsubay Uğur Palancı’nın (28) ölüm haber ailesine İzmir İl Emniyet Müdürü Hüseyin Aşkın, Gaziemir Kaymakamı Yaşar Dönmez ve askeri yetkiler, sağlık personeli eşliğinde iletildi.
 
Oğullarının şehit olduğu haberini alan emekli polis memuru baba İhsan Palancı ile anne Yasemin Palancı büyük üzüntü yaşadı. Şehit baba ocağına Türk Bayrağı asılırken, komşuları ve yakınları taziye ziyaretine geldi.
 
Mardin’in Artuklu ilçesine kayıtlı olan Uğur Palancı’nın üç erkek kardeşin ortancısı ve bekar olduğu öğrenildi.
 
DOĞUM GÜNÜNDEN BİR GÜN SONRA ŞEHİT OLDU


Jandarma Astsubay Çavuş Abdullah Taha Koçun doğum gününden bir gün sonra şehit olduğu öğrenildi.
 
Selçuklu ilçesi Kılıçaslan Mahallesinde oturan annesi Fatma Zehra ve babası Ahmet Koça acı haber askeri yetkililer tarafından verildi. Koç Ailesi çocuklarının şehadet haberi ile büyük üzüntü yaşadı. Şehit haberini alan yakınlarının akın taziyeye geldiği şehit evinin bulunduğu apartmana Türk Bayrağı asıldı. Bekar olan şehit Koçun doğum gününün dün olduğu ve 2015 yılında astsubay olarak görevine başladığı öğrenildi.
 
AFRİNE ŞEHİT OLMAYA GİDİYORUM DEMİŞTİ
 
Jandarma Uzman Çavuş Burhan Açıkkolun (24) Ispartadaki ailesine şehadet haberi verildi.
 
Açıkkolun şehadet haberi, Isparta İl Jandarma Komutanı Albay Mustafa Özdurhan tarafından, merkeze bağlı Yazısöğüt Köyünde oturan babası Derviş Açıkkol ve diğer aile fertlerine verildi. Sağlık ekipleri de şehit evinde hazır bekletildi.
 
Bekar olan şehit Açıkkolun geçen hafta çarşamba günü ailesini ziyaret ettikten sonra Afrine gittiği belirtildi. Şehidin yakın arkadaşları, Burhan Açıkkolun Afrine gitmeden önce yaptığı konuşmalarında Afrine şehit olmaya gidiyorum. dediğini söylediler. Odasında Gayret bizden, zafer Allahtan şeklinde yazı bulunduğu öğrenilen şehit Açıkkolun 1i kız 4 kardeş oldukları belirtildi.

Son güncelleme: 02:01 02.03.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı