• Turkhane Logo

Afgan çete lideri Türkiye'ye mi sığındı?

Almanya'yı alarma geçiren çete lideri Sanger Ahmadi'nin Türkiye'de olduğu öne sürüldü. Alman polis memurlarını ölümle tehdit eden Ahmadi'nin Instagram hesabında Türkiye'den çok sayıda paylaşımı bulunuyor.

13:14 07 Ekim 2021 Perşembe
Afgan çete lideri Türkiye'ye mi sığındı?
Almanya'yı alarma geçiren çete lideri Sanger Ahmadi'nin Türkiye'de olduğu öne sürüldü. Alman polis memurlarını ölümle tehdit eden Ahmadi'nin Instagram hesabında Türkiye'den çok sayıda paylaşımı bulunuyor.

Afgan çete lideri Türkiyeye mi sığındı? Bizi kızdırmaya devam ederseniz Afganları üzerinize salarım
Odatvnin haberine göre, Almanyada çete lideri Sanger Ahmadi, Alman polis memurlarını ölümle tehdit etti. 35 yaşındaki Sanger Ahmadi yetkilileri alarma geçirdi. Focusun haberine göre çete lideri yayınladığı videoda, rahat bırakılmaması durumunda Frankfurtta yaşayan Afganları cinayete teşvik edeceğini açıkladı.

AFGANLARI SALARIM
“Lions-Cartel” adlı uyuşturucu çetesinin başında olan Ahmadi beş federal eyalette 30 suç isledi. İşlediği suçların ardından 2017 yılında Afganistana sınır dışı edildi. Yayınladığı videoda Alman polisini hedef alan çete lideri Frankfurt ve çevresinde yeterince Afgan var. Hepsi de sınır dışı listesinde ve her şeyi yapmaya hazırlar. Eğer bizi kızdırmaya devam ederseniz, sınır dışı listesinde yer alan 100 Afganı üzerinize salacağımdan emin olun.” açıklamasında bulundu.

POLİSLERE KORUMA
Video sonrası Bild gazetesine açıklamalarda bulunan Alman Polis Teşkilatı Başkanı Rainer Wendt polis ailelerinin ve yakınlarının yakın korumaya alınacağını belirtti.


ÇETE LİDERİ TÜRKİYEDE
Sanger Ahmadi eylül ayının ortalarında Instagramdan yayınladığı videoda ikametgahının değiştiğini, yeni evinin İstanbul olduğunu açıklamıştı.

Ahmadi haberlerin ardından ise yanlış anlaşıldığını iddia ederek özür videosu yayınladı. Ahmadi şunları söyledi:

“Bild gazetesinde yayınlanan haberi defalarca izledim. Kim hazırladı bunu bilmiyorum. Yanlış anlaşıldıysam özür dilerim. Bizler sadece Almanyaya değil, Avrupa Birliğine de çoğu şey için müteşekkiriz. Ve tekrardan bütün Almanyadan, polislerden, polis ailelerinden, ilgili makamlardan özür dilerim. İnsanlar hata yapar, bu da benim bir hatam oldu. O duruma düşmemem gerekiyordu, ama hatamı anladım. Umuyorum ki özrümü kabul edersiniz. Kimseyi incitmeyeceğimizden emin olabilirsiniz. Sizlere garanti ederim...”

İÇİŞLERİNDEN YANIT YOK
Odatv olayı İçişleri Bakanlığına sordu. Odatv, Ahmadi Türkiyeye yasadışı mı girdi, hakkında bir karar veya girişim var mı, Kırmızı Bültenle aranan biri mi, Almanyanın bir hamlesi var mı? sorularını yöneltti ama cevap alamadı.  

SUÇ ÖRGÜTÜ İSTİLASI
Son yıllarda Nadir Salifov, Guram Chikhladze, Çetin Gören, Nejat Daş ve Hakan Ayık gibi birçok suç örgütü liderinin Türkiyeden yolunun geçmesi dikkatleri çekmişti.

Son güncelleme: 13:14 07.10.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı