• Turkhane Logo

Affet! Mustafa bey! Ülkem size ihanet ettiği, tutukladığı ve cellata teslim ettiği için affet beni

Kosova'daki kaçırılan eğitimcilerin öğrenci velisinden duygu dolu mektub!

01:15 02 Nisan 2018 Pazartesi
Affet! Mustafa bey! Ülkem size ihanet ettiği, tutukladığı ve cellata teslim ettiği için affet beni
Kosova'daki kaçırılan eğitimcilerin öğrenci velisinden duygu dolu mektub!

İşte o mektub;

Kızım Erzananın okulunun müdürü sayın Mustafa Erdem, verdiğimiz sözde (Besa) durmadığımzdan dolayı bizi affet.

Babam, okul müdürümü tutukladıları okula gel,  lütfen çabuk gel !  Bu yıl 29 Mart sabahında ağlayarak ve sesi titreyerek Erzana beni telefonla aradı. Bu arada, tutuklamayı duymuştum. Ayrıca, devlet kurumunun bazı yöneticilerinin ve birimlerinin kızım Erzananın müdürü ve öğretmenlerine, Cumhurbaşkanı Hashim Thaçinin oğlu Endrit Thaçinin öğretmenlerine, Başbakan Ramush Haradinajın oğlu Gjin Haradinajın okul öğretmenlerine, Meclis Başkanı Kadiri Veselinin çocuklarının okulu öğretmenlerine, Bakan Besim Becajın kızının öğretmenlerine, onlarca devlet memurunun öğretmenlerine, Kosova Cumhuriyetindeki Gulistan Kolejinin binlerce ve binlerce öğrencisinin öğretmenlerine yapmış olduğu ihanet ve hıyaneti de öğrendi.


Kızım Erzanın kederli sesini duyduğumda, bir anda sayın Mustafa Erdemin yüzü gözlerimin önüne geldi. Kendisi ile kısa bir süre önce bu okuldan burs alan Kosovanın tüm şehirlerinden öğrenciler için diploma ve sertifika verme töreninde bir gün önce tanıştım. Sayın Mustafa bey ile Kosova’a hizmet vermeye geldiği günden beri tanışıyoruz. Çünkü kendisi  birkaç yıl önce Arnavutlukta görev yapmıştı. Akıcı Arnavutça konuşyordu ve her şeyden önce, dost canlısı, çok dost canlısıydı.Ayrıca öğretmen Yusufu da tanıyordum. Mehmet Akif Koleji hakkında kim duymadı?  ISP Eğitim Kurumu hakkında kim duymadı? Bu kolejden ve bu okul kurumundan son 18 yıldır yurtiçinde ve yurtdışında isim yapmış olan öğrenciler çıktı. Bu Kolejinin öğrencileri uluslararası yarışmalarda büyük başarı elde etti. Kosova bayrağı dünyadaki en yüksek okul yarışmalarına yükseltti.

Ama 29 Martta ne oldu?

İhanet gerçekleşti, sırtından bıçaklandı. Arnavut besa sözü çiğnendi. Bireyler ve devletimin belirli kesimleri  Kosova Cumhuriyetinde oturma izni bulunan doktor ve öğretmen meslekleri ile  6 Türk vatandaşın üzerinde pusu kuruldu, kelepçe takıldı ve Türk arkadaşları ile işbirliği içinde sınır dışı edildi. Onları sınır dışı ettiler ve cellata gönderdiler. Susuz ve ekmeksiz terk etmekle ve  kafaları ezeceğim tehdit eden Erdoğana götürdüler. Kızımın ve yüz binlerce öğrencinin Kosova Cumhuriyeti genelindeki yönetici ve öğretmenlerine devletim yaptığı ihanet ve hıyanetinden birkaç saat sonra Vay Babam Vay, onları nasıl yakaladılar, ne kadar kötü, ağızlarını kapattılar, ellerini bağla ...  kızım Erzana titreyen bir sesle konuştu. Bu olay ile sadece tutuklananların aile fertleri değil, aynı zamanda bu Kolejin tüm öğrencilerinin kalpleri yaralandı. Kızım Erzana çok korkmuştu.  Elbette, diğer öğrencileri  de dehşete kapılmış ve üzgündü. Bu ihanette, bu sırtından bıçaklamada ve bu hıyanette, sadece Kosova devletinin kurumlarının onlarca temsilcilerinin parmağı vardı.

Sevgili Profesör Mustafa Erdem!

Cehennemde olduğunuzu biliyorum, arafta, idam memurunun elinde, dövülmüş, bitkin, kanlı! Bu ciddi acımasız halde başka 5 arkadaş da bulunuyor. 

Sayın Profesör Mustafa Erdem!

Benzer karaşıklık içinden halkım on yıllar boyunca geçti. Arnavut halkının neredeyse üçte biri Sırp devlet polisinin vahşi ellerinden geçti. Ama ne onlar ne de halk olarak bizler teslim olmadık ve biz diz çökmüş değiliz. Ama siz ve arkadaşlarınız, yüzlerce ve binlerce Türk, Türk  halkınızın yöneticileri tarafından hapsedildiniz ve işkence görüyorsunuz. Bu bizi işkencenin sürecinde farklı kılar.

Sadece  Coğrafya nın bize bağlayan, tarihi, geleneği, kültürü, ulusu birbirinden ayıran bir devlet ve Slav milleti tarafından dövüldü, yaralandı, öldürüldü ve kovuldu. Ve size ve sizin halkınızın bir kısma Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan baskı uyguluyor.

Saygıdeğer arkadaşım Mustafa Erdem!

Ben senin kaderinle aynı hissediyorum. Siz ve sizin halkınız, ülkenizin bu cellatin pençelerinden bir an önce kurtulmasını Allaha dua ediyorum.  Sizi  görev başında,  kızım Erzan’ın müdürü olarak bir daha göreceğine inanmak istiyorum. Ama sen ve arkadaşlarınızın akyüzü ile döndüğünüzde sizin önünüzde alçak kendimi hissedeceğim. Hain, sözü tutmayan olarak kendimi  hissedeceğim. Affet! Mustafa bey! Ülkem sizi ihanet ettiği, tutukladığı ve cellata teslim ettiği için affet beni. Özür dilemek dışında, hayatın için kaderin için Allaha dua ediyorum! 

Cellatlar için cehennem ve dehşet!
Öğretmenler için özgürlük! 

Son güncelleme: 01:15 02.04.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı