• Turkhane Logo

AFAD’da işe yeni başlayan teknisyen 23 günde şube müdürü yapıldı

07:25 10 Eylül 2023 Pazar
AFAD’da işe yeni başlayan teknisyen 23 günde şube müdürü yapıldı





Tunceli AFAD İl Müdürlüğü’nde işe yeni başlayan bir teknisyen, 23 günde vekaleten eğitim ve şube müdürü olarak atandı.



Tunceli AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan, kurumda 23 gündür çalışan bir teknisyeni vekaleten eğitim ve şube müdürü olarak atadı. Atanan teknisyenin henüz asil memurluğunu almadığı ortaya çıktı.



ATAMA TARTIŞMALARA NEDEN OLDU



AFET ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nda (AFAD) gerçekleşen bir atama tartışmalara neden oldu. Tunceli AFAD İl Müdürü Cem Erdoğan’ın kurumda yalnızca 23 gündür görev yapan ve henüz asil memurluğunu tamamlamamış bir arama kurtarma teknisyenini vekaleten eğitim ve şube müdürü olarak atadığı ortaya çıktı.



LİYAKATSİZ ATAMA TEPKİ ÇEKTİ



Yol, Yapı, Altyapı, Tapu ve Kadastro Emekçileri Sendikası MYK Örgütlenme Sekreteri Erbil Karakoç, atamanın liyakatsiz olduğunu ifade etti. Kurumda çalışan yetkili ve kıdemli birçok personel bulunduğunu söyleyen Karakoç, “Eğitim ve şube müdürlüğüne göreve başlayalı yirmi üç gün olmuş, asil memurluğunu tamamlamamış, hiçbir eğitimi, sertifikası ve mesleki tecrübesi olmayan bir personel vekaleten atandı. Bu uygulamayla onlarca eğitime katılmış, yüzlerce göreve gitmiş AFAD emekçilerinin birikim ve deneyimi hiç sayılıyor. Bu uygulama kabul edilemez” diye konuştu.

Son güncelleme: 07:25 10.09.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı