• Turkhane Logo

AFAD akraba çiftliği olmuş

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarına geç başlayan AFAD’daki akraba atamaları dikkat çekiyor.

14:47 21 Şubat 2023 Salı
AFAD akraba çiftliği olmuş
Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından bölgede arama kurtarma çalışmalarına geç başlayan AFAD’daki akraba atamaları dikkat çekiyor.

Deprem felaketinde enkaz başlarına geç ulaştığı ve koordinasyon sağlayamadığı için eleştirilen AFADda  iktidara yakın isimlerin akrabalarının müdürlük yaptığı ortaya çıktı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun kız kardeşinin eşi Ahmet Nehar Poçan, AFAD Barınma ve Yapım İşleri Genel Müdürü. AFAD Adıyaman İl Müdürü Osman Altuğ, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydının kuzeni. AFAD Kastamonu İl Müdürü Uğur Minder, Süleyman Soylunun dünürü, Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minderin yeğeni…
İmam müdür atamaları tepki çekmiştiAFADda eğitimi ve uzmanlığı, arama ve kurtarma olmayan kişilerin il müdürü olarak görev yaptığı da ortaya çıkmıştı. AFAD il müdürleri arasında çok sayıda imam yer alıyor. AFAD Ağrı İl Müdürü Necati Oruk imam hatip lisesinin ardından işletme okudu. AFAD Balıkesir İl Müdürü Bayram Şahin, imam hatip lisesi mezunu, üniversite eğitimini kamu yönetimi dalında aldı. AFAD Bayburt İl Müdürü Adil Arslan, imam hatip lisesi ve iktisat mezunu. Diyanet İşleri Başkanlığında imam-hatip olarak memuriyet hayatına başladı. AFAD Hakkari İl Müdürü Resul Karadeniz de imam hatip mezunu. Lisans eğitimi işletme olan Karadeniz,  Şemdinli İlçe Müftülüğünde din görevlisi olarak kariyerine başladı. İlahiyatçı AFAD Kocaeli İl Müdürü Mehmet Emin Koçan, Mısır El-Ezher Üniversitesi tefsir bölümü mezunu. AFAD Tekirdağ İl Müdürü Recep Erol da imam hatiplik yaptı. Tekirdağ Din Görevlileri Derneği ve Ensar Vakfı Tekirdağ Şubesini kurdu.

Ahmet Nehar Poçan (Beyaz gömlekli)
Enişte barınma ve yapımdan sorumlu
Ahmet Nehar Poçan, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurumun kız kardeşinin eşi. Poçan, 2019da Bakan Soylunun onayıyla Emniyet Genel Müdürlüğü İnşaat ve Emlak Dairesine daire başkanı olarak atanmıştı. Poçan, Eylül 2022de Soylu tarafından vekaleten atandığı AFADa, Erdoğan tarafından ocak ayında asaleten atandı.
Uğur Minder
Dünür il müdürü itfaiyeden geldiAFAD Kastamonu İl Müdürü Uğur Minder, Rize Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yaparken AFADın müdürlüğüne atandı. Uğur Minder, İçişleri Bakanı Süleyman Soylunun dünürü olan Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ahmet Minderin yeğeni. Rize doğumlu Minder, Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesinden mezun  oldu.

İl müdürü kuzen AKPden torpilliAFAD Adıyaman İl Müdürü Osman Altuğ, Ankara Keçiören Sağlık Meslek Lisesinden mezun olduktan sonra Karabük Devlet Hastanesinde Radyoloji Teknisyeni olarak kariyer hayatına başladı. Adıyaman Kahtalı olan Altuğ, AKP Adıyaman Milletvekili Ahmet Aydının dayısı Abdurrahman Altuğun oğlu.

Diyanetten AFADa uzanan kariyerAFAD Sakarya İl Müdürü Hüseyin Kaşkaş, imam hatip lisesi mezunu. Üniversitede iktisat okudu. Kariyerine, Sakarya Diyanet İşleri Teşkilatında başlayan Kaşkaş, AKPde siyaset yaptı, eski AKP Ferizli Belediye Başkanı. Kaşkaşın oğlu Enes Kaşkaş da AKP Gençlik Kolları Sosyal Politikalar Başkanı.

Son güncelleme: 14:47 21.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı