• Turkhane Logo

‘Adrese teslim kadro’ ilanı: CV’yi Resmi Gazete’de yayımladılar

10:25 09 Aralık 2023 Cumartesi
‘Adrese teslim kadro’ ilanı: CV’yi Resmi Gazete’de yayımladılar





Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi’nin profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi ilanlarının “adrese teslim” hazırlandığı ortaya çıktı. Fen Edebiyat Fakültesi’nin Sosyoloji Bölümü Uygulamalı Sosyoloji Ana Bilim Dalı’na alınacak doktor öğretim üyesinin kendi ağzından yazdığı CV’si olduğu gibi Resmi Gazete’de yayımlandı. Yayınlanan ilanda “Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Doktorasını yapmış olmak, toplumsal hareketlilik ve göç alanında ‘tamamladım.” yazması dikkat çekti.



Yükseköğretim Kurulu (YÖK), 9 Mart 2021’de yayımladığı Öğretim Üyeliğine Yükseltilme ve Atanma Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğe göre “İlana başvuru koşulu olarak adayların lisans üstü tez veya uzmanlık tezi adlarının bir kısmı veya tamamı yazılamayacağı gibi ilanda sadece belirli bir adayı tanımlayan özel şartlara da yer verilemez” ifadeleri kullanılmıştı..



YÖK’ün bu kararına karşın üniversitelerde akademisyen ilanlarının “kişiye özel” hazırlandığı iddiaları gündeme gelmeye devam ediyor.



Sayıştay’ın 2021 yılı denetim raporunda usulsüzlük tespit ettiği Kırşehir Ahi Üniversitesi için bugün Resmi Gazete’de yayınlanan profesör, doçent ve doktor öğretim üyesi 51 ilandan bazıları dikkat çekti.



İŞLETME BÖLÜMÜNE “İNTİKAM NİYETİ” ÇALIŞMASI İSTENDİ



Neredeyse tüm ilanlarda, belirli bir alana yönelik çalışma yapmış olmak şartı istendi. İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin İşletme Bölümü’nün Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı’nda verilen doktor öğretim üyesi ilanı için “İletişim doyumu, izlenim yönetimi, intikam niyeti, örgütsel etik iklim ve örgütsel çeviklik konularında çalışmalar yapmış olmak” şartı arandı.



“TAMAMLADIM” FİİLİ İLE BİTEN İLAN TEPKİ ÇEKTİ



Neredeyse tüm ilanlarda belirli bir alanda çalışma yapmış olmak şartı arandı. Eğitim Fakültesi’nin Türkçe ve Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü Türkçe Eğitimi Ana Bilim Dalı’na alınacak profesör ilanında, “Yazma eğitimi, şiire yönelik tutum, soru sorma stratejileri ve sesli kitap konuları üzerine çalışmalar yapmış olmak” ifadeleri yer aldı.



Fen Edebiyat Fakültesi’nin Sosyoloji Bölümü Uygulamalı Sosyoloji Ana Bilim Dalı’na alınacak doktor öğretim üyesi şartında ise “Uygulamalı Sosyoloji Anabilim Dalı Doktorasını yapmış olmak, toplumsal hareketlilik ve göç alanında tamamladım. Güvencesiz istihdam, toplumsal hareketlilik araştırmaları metodolojisi konularında çalışmalar yapmış olmak” şartı aranması tepkilere neden oldu.

Son güncelleme: 10:25 09.12.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı