• Turkhane Logo

Adnan Tanrıverdi TSK’daki muvazzafları baştan aşağı fişledi: Yeşil-Beyaz-Kırmızı

Skandallarla dolu YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin hazırladığı ve muvazzaf subayların üç renkte fişlendiği dosyaya göre alındığı ortaya çıktı.

13:29 06 Eylül 2019 Cuma
Adnan Tanrıverdi TSK’daki muvazzafları baştan aşağı fişledi: Yeşil-Beyaz-Kırmızı
Skandallarla dolu YAŞ kararlarının Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Adnan Tanrıverdi’nin hazırladığı ve muvazzaf subayların üç renkte fişlendiği dosyaya göre alındığı ortaya çıktı.



Türk Silahlı Kuvvetlerindeki tüm yerleşik kural ve teamüllere aykırı olarak bu yılki Yüksek Askeri Şura’da alınan terfi ve atama kararlarının Saray’da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın başdanışmanı olan Adnan Tanrıverdi tarafından hazırlanan “yeşil-beyaz-kırmızı” renkli listeye göre hazırlandığı iddia edildi.

TSK’da çalışan mevcut muvazzaf tüm subayların renklendirildiği liste aynı zamanda bir fişleme listesi olma özelliğini taşıyor.


LİSTE ÖNCEDEN YAPILDI

Konuyu gündeme getiren ise gazeteci Müyesser Yıldız oldu. Sadece 1,5 saat sürmesi nedeniyle kararların önceden alındığı iddialarını beraberinde getiren bu yılki YAŞ Toplantısı öncesi ve sonrasında yaşananlar Müyesser Yıldız’a göre şöyle:

“Toplantı öncesi tüm kuvvet komutanlıklarında çalışmalar yapılmış, kimlerin terfi edip, etmeyeceği belirlenmiş ve bunlar Milli Savunma Bakanlığı’na sunulmuş.

Ancak toplantıdan 1 gece önce Bakanlığa çağrılan Kuvvet Komutanları, öyle bir listeyle karşılaşmış ki, herkesin morali bozulmuş. Zira, ‘Terfi etmeli, şu göreve getirilmeli’ denilenlerin neredeyse tamamının emekliliğine, terfisi öngörülmeyen ve yetersiz bulunanların ise terfisine karar verildiği görülmüş.

Gerek terfi ve emekliliklerde, gerekse görevlendirmelerde, Komutanlıkların hazırladığı liste yerine ‘Yeşil-Kırmızı-Beyaz’ şeklinde üç liste dikkate alınmış.

Yeşilde, iktidara yakın isimler, beyazda, ‘İtaat eden, zararsızlara’ yer verilmiş.

Kırmızı listede kimlerin olduğunu ise hiç aktarmayalım.”

SADAT BAŞKANI HAZIRLADI

Müyesser Yıldız, TSK personelinin üç renkle fişlenmesine ilişkin çalışmayı yürüten kişi olarak ise SADAT Başkanı ve şu an Saray’da başdanışman olarak görevli Adnan Tanrıverdi’yi işaret etti:

“Bu iddialardan sonra genel duruma geçersek; TSK’daki gidişata itiraz edenler, bir kişiyi işaret ediyor. O isim, 15 Temmuz’dan sonra Erdoğan’ın ‘Güvenlik politikaları’ Başdanışmanı olan emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi.”

TANRIVERDİ KİMDİR?

28 Şubat öncesinde Tayyip Erdoğan’la tanışan Tanrıverdi, AKP’nin kuruluş aşamasında da teklif götürülen isimlerden biriydi. Emekli Tuğgeneral olan Tanrıverdi, TSK’dan ayrıldıktan sonra önce ASDER (Adaleti Savunanlar Derneği) ve ASSM (Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırma Merkezi) Başkanlığı yaptı, ardından SADAT (Uluslararası Savunma Danışmanlığı)’ın kurucusu oldu. SADAT, Suriye’de ve 15 Temmuz’da paramiliter faaliyetler icra ettiği iddiasıyla gündeme geldi.

Son güncelleme: 13:29 06.09.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı