• Turkhane Logo

Adnan Oktar’ın lüks villası Rus oligark Abramoviç’e satıldı

Adnan Oktar’ı kullandığı İstanbul Çengelköy’de bulunan Boğaz’daki lüks villa satıldı.

16:50 01 Mart 2023 Çarşamba
Adnan Oktar’ın lüks villası Rus oligark Abramoviç’e satıldı
Adnan Oktar’ı kullandığı İstanbul Çengelköy’de bulunan Boğaz’daki lüks villa satıldı.





Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başlamasının ardından İngiltere’den ayrılarak İstanbul’da bir yalı kiraladığı haberlerde yer alan Rus milyarder Roman Abramoviç’in  Adnan Oktar’ın kullandığı villayı satın aldığı ortaya çıktı.



Yandaş Sabah gazetesi yazarı Dilek Güngör köşe yazısında Adnan Oktar’ın satışa çıkarılan villasını kimin aldığını yazdı. Villayı Rusya’nın Ukrayna’ya saldırmasının ardından yaptırım uygulanan Rus oligarkların en tanınmışlarından Chelse Kulübünün de eski sahibi olan Roman Abramoviç’in satın aldığını belirten Dilek Güngör’ün yazısının ilgili bölümleri şöyle…



”Hatırlarsınız, bir süre önce şöyle haberler çıkmıştı… Ukrayna-Rusya Savaşı’nın başlamasının ardından İngiltere’den ayrılan Rus milyarder Roman Abramoviç’in İstanbul’da bir yalı kiraladığı yazılıp çizilmişti. Geçen yılın sonunda Feyyaz Tokar Yalısı’nı aylık 50 bin dolara kiralayan Rus oligarkın, her sabah Boğaz’da yürüyüş yaptığı da belirtilmişti.



Aslında Abramoviç’in İstanbul sevdası pek de yeni değil… Uzun zamandır burada bir ev sahibi olmak istediği biliniyor. Bir dönem Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun satışa çıkardığı Halis Toprak’ın Yeniköy’deki arazisinin taliplileri arasındaydı. Sonra da İstanbul’da başka gayrimenkullerle ilgilendiği duyulmuştu.



Ama şimdi istediği bir yer bulmuş… Geçenlerde tesadüfen duydum meseleyi… Öğrendiğime göre, Abramoviç Anadolu yakasında Çengelköy sırtlarında Boğaz’ı tepeden gören bir villayı satın alıyor.
Kimin villası derseniz…




Biliyorum çok şaşıracaksınız. Hani, kamuoyunda ‘Adnan Hoca’ olarak bilinen suç örgütü elebaşısı Adnan Oktar’ın kiraladığı Çengelköy sırtlarındaki villa vardı ya… 190 milyon TL’den satışa çıkarılmıştı… İşte orası…



Bildiğim kadarıyla büyük bir yer… Oktar çetesine operasyonlar düzenlendiğinde boy boy fotoğrafları gündeme getirilmişti… Korunun arasında… Bayağı büyük bir arsa içerisinde…



Şu anda villanın sahipleriyle masaya oturdukları fiyatı bilmiyorum… Israr ettim, söylemediler… Ama geçen sene konuşulan rakamlardan çok daha yüksek bir fiyata anlaşma sağlandığından eminim…”

Son güncelleme: 16:50 01.03.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı