• Turkhane Logo

Adli Tıp Kurumu’nun raporu bekleniyor: Artık bu zulmü bitirin

10:25 22 Ağustos 2023 Salı
Adli Tıp Kurumu’nun raporu bekleniyor: Artık bu zulmü bitirin





31 Temmuz 2023’te evinden 112 Acil Servis ile alınıp önce Manisa T Tipi Cezaevine götürülen, ardından da hastaneye kaldırılan 86 yaşındaki yatalak hasta Mustafa Said Türk’e, sekiz doktordan oluşan hastane heyeti ‘cezaevinde kalabilir’ raporu verdiği için jandarmaların eşlik ettiği ambulansla bir saat uzaklıktaki İzmir Menemen R Tipi Cezaevine konulmuştu.



Manisa Merkezefendi Devlet Hastanenin 9 Ağustos 2023 tarihli düzenlediği raporda “5275 Sayılı Ceza ve Güvenlik Tedbirlerinin İnfazı Hakkında Kanunun 16/2-16/6 maddesi kapsamında değerlendirildi. Cezası, ceza infaz kurumu şartlarında hayatını yalnız idame ettiremez. Cezasının infazının geriye bırakılmasına gerek yoktur. T.C. Anayasası’nın 104/2-B maddesinde belirtilen sürekli hastalık sakatlık kocama hali vardır. R tipi kapalı/açık ceza infaz kurumlarında kalmasına gerek vardır.” denildi.



Adli Tıp Kurumu ise 2 Ağustos 2023’te düzenlediği raporda yatalak hasta Mustafa Said Türk’ü muayene etmek için İstanbul’a çağırdı. Dün muayene edilen Türk, raporun sonucunu bekliyor.



Bilinci yerinde değil



Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu kaleme aldığı ‘ülkem adına utanıyorum: Mustafa Said Türk’ü serbest bırakın’ başlıklı yazıda Türk’ün cezaevinde geçirdiği süreçleri yazdı.




16 ay kadar cezaevinde yattıktan sonra milletvekilleri Ömer Faruk Gergerlioğlu ve Sezgin Tanrıkulu’nun girişimleriyle, yerel mahkeme tarafından 10 yıl 6 ay ceza verilerek, Yargıtay aşamasına kadar serbest bırakılmış Mustafa Said Türk. Belki geç de olsa anlaşılmış adaletsizlik.…— Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) August 21, 2023




Bu zulmü bitirin



Adli Tıp Kurumu’na seslenen hukukçu Gökhan Güneş ise, “86 yaşında ve yüzde 98 engelli Mustafa Said Türk, dün İstanbul Adli Tıp Kurumu’na götürüldü. Adli Tıp’ın bir an önce kararını vermesini ve ardından savcılığın infazı ertelenmesini bekliyoruz. Artık bu zulüm ve hukuksuzluğu bitirin!” ifadelerini kullandı.




SON DURUM!

86 yaşında ve %98 engelli Mustafa Said Türk, dün İstanbul @ADLITIPKURUMUna götürüldü. Adli Tıpın bir an önce kararını vermesini ve ardından savcılığın infazı ertelenmesini bekliyoruz.
Artık bu zulüm ve hukuksuzluğu bitirin! @kurtca_eker pic.twitter.com/Ea0x5EP5lS— Dr. Gökhan Güneş (@GkhanGnes8) August 21, 2023

Son güncelleme: 10:25 22.08.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı