• Turkhane Logo

Adaletsizlikle zincirlenmek: Siyasi olarak hapsedilen yaşlılar, hastalar ve ebeveynler raporu yayınlandı

18:50 18 Nisan 2024 Perşembe
Adaletsizlikle zincirlenmek: Siyasi olarak hapsedilen yaşlılar, hastalar ve ebeveynler raporu yayınlandı





Belçika merkezli insan hakları derneği Solidarity with Others, “Adaletsizlikle Zincirlenmek: Siyasi Olarak Hapsedilen Yaşlılar, Hastalar ve Ebeveynler” isimli yeni raporunu yayınladı. Raporda siyasi sebeplerle hapsedilen yaşlıların, hastaların ve ebeveynlerin hikayelerine ışık tutuldu.



Hayatlarının sonbaharı ellerinden alınan ileri yaşlardaki vatandaşlar, yeterli tıbbi bakım alamadan ciddi ve zorlu hastalıklarla mücadele eden bireyler ve haksız şekilde çocuklarından koparılan ebeveynler ayrıntılı bir şekilde incelendiği raporda zulme uğrayan bu birey ve ailelerin, maruz kaldıkları haksızlıklara ve yaşadıkları zorluklara rağmen umuda ve dirence tutunmalarına, kendilerinin ve kendileri gibi olanların haklarını savunmalarına dikkat çekildi.



Raporda parmaklıklar ardında ciddi hastalıklarla mücadele etmekte olan Şerife Sulukan, Gülden Aşık, Ramazan Sarıkaya, Dudu Özyürek, Emre Turan, Lütfi Koç, Yusuf Özmen, Sedanur Emecen, Adem Cirit, Kazım Avcı, Veysel Tıkaç, Abdullah Aydoğan, Mehmet Ali Uçar ve Ahmet Mağden’in tecrübe etmek zorunda kaldıkları zulüm ve adaletsizlik gözler önüne serilirken ayrıca hapiste olan evebeynlere de dikkat çekildi. Esra Ekmekçi, Sümeyye Tercanlıoğlu, Ayfer Yavuz, Özlem Sarıçelik, Adem Erkol’ün çocuklarından ayrı kaldıkları vurgulandı, adaletsiz cezalar nedeniyle parçalanan ailelerin hikayeleri paylaşıldı.




/ We are delighted to announce our latest report called “Chained by Injustice: Politically Imprisoned the Elderly, the Sick, and Parents”./

We invite you to delve into the heart-wrenching narratives of those ensnared in the labyrinth of injustice within the Turkish penal… pic.twitter.com/G9VNy2TKsS— Solidarity with OTHERS (@OthersInfo) April 18, 2024




Raporda paylaşılan isimlere ek olarak, Türk ceza sistemindeki büyük zorluklarla boğuşan aileler ve çiftlere ilişkin sayısız başka örneklerin de olduğu vurgulanan raporda Türk ceza infaz sisteminde kapsamlı bir reforma duyulan acil ihtiyacın altını çizildi.



Solidarity with Others, raporun sonunda “Birlikte, adaletsizliğin zincirlerini kırabilir ve koşulları ne olursa olsun her birey için insan haklarının gözetildiği bir gelecek inşa edebiliriz.” mesajı verdi.

Son güncelleme: 18:50 18.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı