• Turkhane Logo

Adaletsizlik zirvedeyken AKP’lilere sevap mı yazılacak günah mı?

AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a destek verilince sevap yazıldığını öne süren AKP’li Ali İhsan Yavuz’un bu açıklaması, 15 Temmuz sonrasındaki tek adam rejimi döneminde yapılanları akıllara getirdi.

12:15 09 Kasım 2021 Salı
Adaletsizlik zirvedeyken AKP’lilere sevap mı yazılacak günah mı?
AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a destek verilince sevap yazıldığını öne süren AKP’li Ali İhsan Yavuz’un bu açıklaması, 15 Temmuz sonrasındaki tek adam rejimi döneminde yapılanları akıllara getirdi.



Bu süreçte haksız ihraçlar ve tutuklamalar nedeniyle 1.5 milyona yakın kişinin haklarına girildi.

Kurulduğu günden beri halkın dini duygularını istismar ederek oy devşirmeye çalışan AKP, bu silahını yine kullanmaya devam ediyor. AKP Genel Başkan Yardımcısı Ali İhsan Yavuz, “Oylarımızla Tayyip Bey’e destek verdiğimiz için hanelerimize sevap yazılmaya devam ediyor” iddiasında bulundu.


“SEVAP YAZILMAYA DEVAM EDİYOR”

Partisinin Ağrı’daki toplantısında konuşan Yavuz, “20 yıl Recep Tayyip Erdoğan’ı iktidarda tutmak ve onun yaptıkları sebebiyle sevap hanemize bir şeylerin yazılıyor olması çok büyük bir şey. Bu, liderimizi siz ve biz oylarımızla orada tutmasaydık olmazdı. Biz de oylarımız ile Tayyip Bey’e destek verdiğimiz için hanelerimize sevap yazılmaya devam ediyor. Bu davayı çok mübarek dava olarak görüyorum ve görüyoruz” dedi.
  AKPli Ali İhsan Yavuz, “Erdoğan’a verdiğimiz oylar sayesinde sevap hanemize sevaplar yazılıyor” dedi.. pic.twitter.com/KEXpP7BrB3 — Nurullah YILDIZ (@nrlhyildiz) November 6, 2021
1.5 MİLYON KİŞİNİN YAŞAMINA MÜDAHALE EDİLDİ

AKP’li Yavuz’un bu iddiaları Erdoğan rejiminin 15 Temmuz sonrasında yaptığı insan hakları ihlallerini akıllara getirdi. Türkiye’de yaşanan Tenkil Süreci’nde binlerce insan hakkı ihlali ve işkence kayıtlara geçti. Elektrik ve cinsel istismar işkenceleri de rapor edilirken yaşlı, hastaların yanı sıra binlerce çocuk ve bebek anneleriyle birlikte cezaevlerinde kaldı ve kalmaya devam ediyor. Bu süreçten 1.5 milyondan fazla kişi etkilendi.

126 BİN KİŞİ KAMUDAN ATILDI, AİLELER PARÇALANDI

OHAL döneminde 126 bin kişi görevinden ihraç edildi. 500 binden fazla kişi gözaltına alındı. 100 bine yakın kişi tutuklandı. 234 bin kişinin pasaportları iptal edilip yurtdışına çıkışları yasaklandı. İşlerinden edilen, özgürlükleri tehdit altına alınan ve sosyal ölüme mahkum edilen binlerce kişiden birçoğu kaçak yollarla yurt dışına çıkmayı denerken Ege ve Meriç kıyılarında can verdi.

/

AĞIR HASTA TUTUKLULAR ÖLÜME TERKEDİLDİ

90’lı yıllardaki insan kaçırmalar yeniden başladı. Siyah transporterla kaçırılan insanlardan bazıları kayboldu, bazıları ise aylar sonra işkence edilmiş biçimde ortaya çıktı. Cezaevlerindeki ağır hak ihlalleri nedeniyle çok sayıda tutuklu hayatını kaybetti. KHK’lı Komiser Mustafa Kabakçıoğlu, tüm tedavi taleplerine rağmen hücresinde hayatını kaybetti. Çok sayıda tutuklu da koronavirüse yakalandı. Akademisyen Halil Şimşek, cezaevinde koronavirüse yakalanarak vefat etti. Ağır hasta olan tutuklular tedavi ettirilmedi. Kız yurdu müdürlüğü yaptığı için 9 yıl 4 ay hapis cezası verilen 4. evre kanser hastası Ayşe Özdoğan’ın infaz ertelemesi reddedilerek cezaevine konuldu. Hak ihlalleri nedeniyle intihar eden, kendini yakan tutuklular oldu.



15 Temmuz sonrası cezaevine konulan askeri öğrenciler 5 yıldır tutuklu.

69 BİN ÖĞRENCİ CEZAEVLERİNE GÖNDERİLDİ

Tenkil sürecinde 187 basın organı kapatıldı, 2 bin 500’den fazla medya emekçisi işsiz kaldı, 200’e yakın gazeteci tutuklandı. Darbe girişimi bahane edilerek bugüne kadar 2 bin 300 eğitim kurumu kapatıldı. 33 bin 500’den fazla öğretmen, 8 binden fazla akademisyen mesleklerinden ihraç edildi. 23 bin asker 30 binden fazla polis mesleğinden oldu. 69 bin 301 öğrenci bu süreçte demir parmaklıklar ardına atıldı.

KAYYIM ATANDI, İŞ İNSANLARININ MALLARA EL KONULDU

Yürütülen soruşturma kapsamında, bugüne kadar aralarında Boydak, Koza İpek, Aydınlı Giyim ve Uğur Soğutma’nın da bulunduğu 885 şirket TMSF’ye devredildi. Söz konusu 885 şirketin aktif büyüklüğü 40 milyar dolar seviyesinde bulunuyor. Bu şirketlerden bazıları ise bedelinin çok altında bir fiyata satıldı.

Son güncelleme: 12:15 09.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı