• Turkhane Logo

'Adaletsizlik o denli derinleşmiş ki yaşamını yitirdikten sonra tahliye kararı veriliyor'

70 yaşındaki hasta tutuklu İbrahim Akbaba, Edirne F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Mardin’deki duruşmasına katılırken ifadesi sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.

22:20 29 Aralık 2018 Cumartesi
'Adaletsizlik o denli derinleşmiş ki yaşamını yitirdikten sonra tahliye kararı veriliyor'
70 yaşındaki hasta tutuklu İbrahim Akbaba, Edirne F Tipi Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile Mardin’deki duruşmasına katılırken ifadesi sırasında kalp krizi geçirerek yaşamını yitirdi.





HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temeli, tahliye edilmeyen hasta tutuklu İbrahim Akbabanın duruşmada yaşamını yitirmesini değerlendirdi.


Yerel seçim çalışmaları nedeniyle İzmir’de bulunan HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli, Yerel Demokrasi İçin İzmir Buluşması’na katıldı. 

Burada bir konuşma yapan Sezai Temelli, Edirne F Tipi Cezaevi’nden SEGBİS ile Mardindeki duruşmasına katıldığı sırada kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren hasta tutuklu İbrahim Akbabaya değindi.

Bu dava dolayısıyla yaşanan adaletsizliklere dikkat çeken Temelli şöyle konuştu:

“Bir hasta tutsak bir ayağını yitirmiş bir sürü sağlık sorunu var. Edirne E Tipi cezaevinde zorla tutuluyor ve çıktığı mahkemede hayatını kaybediyor. Adaletsizlik o denli derinleşmiş ki mahkeme, yaşamını yitirdikten sonra ancak o zaman İbrahim’e tahliye kararı veriyor. İşte Türkiye’nin karşı karşıya olduğu tablo budur. 1.100’den fazla kişi aynı zulüm cenderesindedir. Tahliye beklemektedirler. Bu iktidar ve Adalet Bakanı öyle adalet körüdür ki, adalet adına hiçbir adım atmamaktadır.

/


Selahattin Demirtaş adına verilen bu karar ülkenin son umuduydu ve bunu bir çırpıda yırtıp attılar. Sevgili Selahattin Demirtaş ile ilgili alınan kararın gereği yerine getirilseydi hukuk adına çok önemli bir adım atılmış olacaktı diyen Temelli, Bugün cezaevinde olan başta Sevgili Selahattin Demirtaş, sevgili Figen Yüksekdağ başta olmak üzere 6 binden fazla arkadaşımız suçlu oldukları için değil, bir sevdaları olduğu için oradalar. Tam da bu kararla birlikte bu adaletsizliğe yönelik bir umut doğacaktı. diye konuştu.

Temelli, sözlerine şöyle devam etti:

Bırakın bu kararı tanımayı apar topar uyduruk bir şekilde verilen bir karar istinaf mahkemesinde onaylandı. Bu o kadar bariz bir şekilde adaletsizlik haline dönüştü ki hiçbir yasayı hiçbir vicdanı dinlemeksizin, topluma dayatılan bir yargı şiddetine dönüştü. Devlet elindeki tüm imkanlarla bir polis, yargı ve jandarma şiddetini bu topluma dayatmaktadır ve bunun üzerinden iktidarını sürdürmeye çalışmaktadır. Buna son verebiliriz. Biraz cesaret çokça kararlılıkla bu gidişata son verebiliriz. Şimdi buna son verme zamanıdır.

Eğer biz bu devlet aklının bu faşistlerin tuzağına düşmez, irademizi teslim etmez ve yan yana gelip bu güçlü dayanışmayı gösterirsek bunların hepsini süpürüp atarız. Bunu başaracak gücümüz var. Yeter ki kendimize güvenelim ve cesaretli adım atalım.

 

Son güncelleme: 22:20 29.12.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı