• Turkhane Logo

Adalet talebine kelepçe; ’Melek Anne’den korkuyorlar’

Ankara Emniyeti, Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu Furkan Çetinkaya ve onun gibi 265 askeri öğrenci için ‘Adalet Yürüyüşü’ yapmak isteyen Melek Çetinkaya’yı darp ederek gözaltına aldı.

14:10 20 Ocak 2020 Pazartesi
Adalet talebine kelepçe; ’Melek Anne’den korkuyorlar’
Ankara Emniyeti, Hava Harp Okulu öğrencisi oğlu Furkan Çetinkaya ve onun gibi 265 askeri öğrenci için ‘Adalet Yürüyüşü’ yapmak isteyen Melek Çetinkaya’yı darp ederek gözaltına aldı.


KaranlıktakiAydınlıkten İlker Doğanın haberine göre; Melek Anne’nin yürüyüşü başlatacağı Güvenpark’a girmesine bile izin verilmedi. Çetinkaya, gece yarısından sonra saat 02:00 sularında serbest bırakıldı.

Metro çıkışında kelepçelenerek zorla polis aracına bindirildi. Sadece Melek Anne değildi gözaltına alınan. Ona destek vermeye gelen aralarında harp okulu öğrencilerinin annelerinin de bulunduğu 14 kişi aynı şekilde zor kullanarak emniyete götürüldü. Melek Çetinkaya, gözaltı sonrası yaptığı açıklamada, “Bugün kollarımı kelepçelediler. Çünkü durduramadılar. Bir tane diplomasız, binlerce diplomalıyı kapının önüne koydu. Ama bir gün gelecek ve o diplomalılar bu yapılanları burunlarından fitil fitil getirecek.” diye konuştu.


Melek Anne’ye yapılanlar sosyal medyada büyük tepki çekti. Melek anne için açılan Twitter etiketiyle kısa sürede 45 bine yakın tweet atıldı. Melek Anne, Türkiye gündeminde ilk iki sıraya yükseldi. Melek Çetinkaya’nın harbiye öğrencisi olan oğlu Furkan Çetinkaya ve 329 arkadaşı, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından önce tutuklanmış ardından müebbet hapis cezasına çarptırılmıştı.


Gözaltına alınan Melek Çetinkaya ve beraberimdekiler, gece yarısından sonra saat 02:00 sularında serbest bırakıldı.

Melek Çetinkaya, söz konusu yürüyüşü yapacağını günler öncesinden ilan etti. Melek Anne, ‘Adalet Yürüyüşü’nü aralarında oğlunun da bulunduğu müebbet alan askeri öğrenciler, hamile tutuklular, hapishanede bulunan çocuklar ve KHK ile işinden atılanlar için düzenlemek istediğini açıkladı. Sadece adil yargılama talebiyle yürüyecekti. Ancak Ankara Emniyet’i buna bile izin vermedi. Barışçıl bir gösteri, Anayasa ayaklar altına alınarak engellendi.
  Adalet yürüyüşüne izin verilmedi

Melek Çetinkaya, eşi, @BirBuketVosvos, @bsrtskrnn ve yürüyüşe destek verenler darp edilerek gözaltına alındı@Melekcetinkay76 gözaltında çağrı yaptı: Vazgeçmek yok, yarın Batıkent Metrosunda Saat:13:00te

HABER İÇİN

Son güncelleme: 14:10 20.01.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı