• Turkhane Logo

Adalet Bakanlığı, cezaevlerindeki ihmalden ölümlere dilsiz: 1470 gündür cevap yok

HDP'li Gergerlioğlu'nun, cezaevlerinde ölen Garibe Gezer, Nesrin Gençosman ve Mustafa Kabakçıoğlu için verdiği soru önergelerine aylardır yanıt verilmiyor.

12:38 23 Temmuz 2022 Cumartesi
Adalet Bakanlığı, cezaevlerindeki ihmalden ölümlere dilsiz: 1470 gündür cevap yok
HDP'li Gergerlioğlu'nun, cezaevlerinde ölen Garibe Gezer, Nesrin Gençosman ve Mustafa Kabakçıoğlu için verdiği soru önergelerine aylardır yanıt verilmiyor.


HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, cezaevlerinde yaşamlarını yitiren Nesrin Gençosman, Mustafa Kabakçıoğlu ve Garibe Gezer için verdiği soru önergelerinin ayardır Adalet Bakanlığı tarafından yanıtlanmadığını duyurdu.

GARİBE GEZER’İN ŞÜPHELİ İNTİHARI 


Buna göre bakanlık Kocaeli kandıra 1 Nolu F Tipi Cezaevinde işkence gördüğü açıklayan, sonrasında ise intihar ettiği belirtilen Garibe Gezer için Gergerlioğlu’nun verdiği önergeye tam 212 gündür cevap vermiyor.
  Mustafa Kabakçıoğlu’nun vefat ettiği 29.08.2020den sonra 08.09.2020de verdiğimiz soru önergeme 682 gündür cevap verilmedi!

Neredesiniz @bybekirbozdag ?

Süslü cümleler yerine soruma cevap ver!

pic.twitter.com/NHhmzIeUML — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) July 22, 2022
MUSTAFA KABAKÇIOĞLU GÜMÜŞHANE CEZAEVİNDE PLASTİK SANDALYEDE ÖLDÜ 

Adalet Bakanlığı, hükümlü olarak bulunduğu Gümüşhane Cezaevi’nde 29 Ağustos 2020 tarihinde plastik sandalyede ölümüyle kamuoyunun tanıdığı Mustafa Kabakçıoğlu‘nun ölümüne ilişkin soru önergesini de 682 gündür cevaplamıyor.

NESRİN GENÇOSMAN ORDU CEZAEVİNDE İLAÇLARI VERİLMEDİĞİ İÇİN ÖLDÜ 
  Biliyor musunuz?
30 yaşındaki Nesrin Gençosmanın, Ordu Cezaevinde ilaçları verilmediği için hayatını kaybettiği iddiasına @adalet_bakanlik 1470 gündür cevap vermedi! @bybekirbozdag

pic.twitter.com/Le4f395694 — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) July 22, 2022
Benzer şekilde Temmuz 2018’de Ordu Cezaevi’nde zatürre mikrobu kapan ve ilaçları verilmediği için ölen Nesrin Gençosman için de Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun verdiği önergeye 1470 gündür yanıt verilmiyor.

‘UTANMADAN BUNLARI DİYORSUN, BARİ SUS’ 
  Yıllardır zorla kaybedilip, korkunç işkencelerden geçirilenleri, gözaltındaki çıplak aramaları, cezaevlerindeki keyfi darpları anlatıyorum, s. önergelerime cevap vermiyorsun, suskunlukla geçiştirmeye çalışıyorsun!

Bir de utanmadan bunları diyorsun,bari sus,sus!!! @bybekirbozdag https://t.co/O53KUA3gmw — Ömer Faruk Gergerlioğlu (@gergerliogluof) July 23, 2022
Gergerlioğlu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın “cezaevleirnd işkence olmadığı” yönündeki açıklamasına da tepki göstererek, “Yıllardır zorla kaybedilip, korkunç işkencelerden geçirilenleri, gözaltındaki çıplak aramaları, cezaevlerindeki keyfi darpları anlatıyorum, s. önergelerime cevap vermiyorsun, suskunlukla geçiştirmeye çalışıyorsun! Bir de utanmadan bunları diyorsun,bari sus,sus!!!” ifadelerini kullandı.

Son güncelleme: 12:38 23.07.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı