• Turkhane Logo

"Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamalar yeterli değil, uydurma suçlamalarla cezaevindeyiz"

AKP'nin hukuk reformu' açıklamalarını değerlendiren tutuklu iş insanı Osman Kavala, "Uydurma suçlamalarda cezaevindeyiz. Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamalar yeterli değil" dedi.

23:07 20 Kasım 2020 Cuma
AKP'nin hukuk reformu' açıklamalarını değerlendiren tutuklu iş insanı Osman Kavala, "Uydurma suçlamalarda cezaevindeyiz. Adalet Bakanı'nın yaptığı açıklamalar yeterli değil" dedi.


Gazeteci Barış Yarkadaş, 18 Ekim 2017de gözaltına alınarak tutuklanan iş insanı Osman Kavalanın AKPnin hukuk reformuna ilişkin yaptığı değerlendirmeleri aktardı.

SAVCILARIN DA SORUMLULUĞU VAR


TV 100de Ahu Özyurtun sunduğu Sağlı-Sollu programına katılan gazeteci Barış Yarkadaş şunları söyle:

 Ben Osman Kavalaya TV 100 için sordum. Bu hukuk reformu ile ilgili ne düşünüyorsunuz? diye sordum. Şunu söylüyor Osman Kavala; Somut delil olmadan, nesnel bir değerlendirme yapılmadan, ağır suçlamalar içeren iddianameler hazırlayan savcıların da bu konuda büyük bir sorumluluğu var. Anladığım kadarıyla HSKnın incelediği dosya beraat ettiğim Gezi Davası ile ilgili. Tahliyemi engelleyen casusluk kurgusu üzerine oturtulmuş. Yeni iddianamenin de incelemeye alınmasını düşünüyorum. 

AÇIKLAMALAR YETERLİ DEĞİL

Ardından da Adalet Bakanı Abdulhamit Gül ile ilgili konuşuyor; Adalet Bakanı tutuklamaların istisnai olması gerektiğini söylüyor. Kanaatimce zihniyetin değişmesi için. Bu ifade yeterli değil. Hukuksuz tutuklamaların, özgür yaşama hakkının gaspı olduğunun ve suç sayılması gerektiğinin kabul edilmesi önemli diyor.

Özetle şunu söylüyor Osman Kavala; Haksız hukuksuz bir biçimde tutuklandık. Tutukluğumuz devam ediyor. Uydurma suçlamalarda cezaevindeyiz. Adalet Bakanının yaptığı açıklamalar yeterli değil.

Son güncelleme: 23:07 20.11.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı