• Turkhane Logo

Açlık grevini sonlandıran Leyla Güven taburcu oldu

Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 200 gün sürdürdüğü açlık grevi eylemini sonlandıran HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi.

12:02 10 Haziran 2019 Pazartesi
Açlık grevini sonlandıran Leyla Güven taburcu oldu
Abdullah Öcalan’ın çağrısı üzerine 200 gün sürdürdüğü açlık grevi eylemini sonlandıran HDP Hakkari Milletvekili ve DTK Eşbaşkanı Leyla Güven kaldırıldığı hastaneden taburcu edildi.



Açlık grevini bitirdikten sonra 26 Mayıs’ta Diyarbakır’da bir özel hastanede tedavi altına alına HDP Milletvekili Leyla Güven, “En kısa zamanda başta Hakkari halkı olmak üzere bütün halkımızla kucaklaşmak için daha güçlü döneceğim” dedi.

BİR SÜREDİR ZİYARETÇİ KABUL ETMİYORDU


Leyla Güven’in kızı Sabiha Temizkan da Twitter hesabından, annesiyle ilgili şu paylaşımda bulundu: “Annem LeylaGüven eski sağlığına kavuşabilmek için bir süre ziyaretlere ara vermek durumunda kaldı. Onu görmek isteyen herkese şimdilik selamlarını gönderiyor. ‘En kısa zamanda başta Hakkari halkı olmak üzere bütün halkımızla kucaklaşmak için daha güçlü döneceğim’ diyor.”

ÖCALAN’IN ÇAĞRISI İLE AÇLIK GREVİNE SON VERDİ

DTK, Güven’in taburcu edilmesini sosyal medya hesabından duyurdu. DTK açıklamasında “Demokratik Toplum Kongresi Eşbaşkanı Sayın Leyla Güven 200 gün süren açlık grevini, Abdullah Öcalan’ın çağrısıyla diğer açlık grevi direnişçileriyle eşzamanlı olarak sonlandırmış, Diyarbakır’da tedavi altına alınmıştır” denildi.

BİR MÜDDET DAHA SAĞLIK KONTROLLERİ SÜRECEK

Açıklamada şu görüşlere yer verildi: “Eşbaşkanımızın hastanedeki tedavi süreci itibariyle tamamlanmış ve hastaneden taburcu edilmiştir. Ancak doktorlarının da tavsiyesi ile 200 gün süren açlık grevinin etkilerinin tamamen giderilmesi için bir müddet daha sağlık kontrollerinin sürdürülmesi gerekmektedir. Bu nedenle Eşbaşkanımız Sayın Leyla Güven’in sağlık kontrolleri bir müddet il dışında devam edecektir. Bu sürecin tamamlanmasını müteakip, Eşbaşkanımız Demokratik Toplum Kongresi çalışmalarına ve ziyaretçi kabulüne başlayacaktır.”

DEMOKRASİ MÜCADELEMİZ DERİNLEŞECEK

Açıklama şu ifadelerle son buldu: “Bütün açlık grevi direnişi sürecinde ve sonrasında halkımız başta olmak üzere ulusal ve uluslararası toplumun çok farklı kesimlerinden sunulan her türlü destek ve dayanışma için sonsuz teşekkürler eder, bu dayanışmanın demokrasi mücadelemizde derinleştirilerek ve yoğunlaştırılarak sürdürüleceği inancımızı ifade etmek isteriz.”

Son güncelleme: 12:02 10.06.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı