• Turkhane Logo

Açlık grevindeki sanatçıdan mektup: Herkesi açlığımızın türküsüne ses vermeye davet ediyorum

Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Grup Yorum’un solisti İbrahim Gökçek Evrensel Gazetesi’nden Fatih Polat’a da mektup yazdı.

00:00 07 Ekim 2019 Pazartesi
Açlık grevindeki sanatçıdan mektup: Herkesi açlığımızın türküsüne ses vermeye davet ediyorum
Silivri Cezaevinde tutuklu bulunan Grup Yorum’un solisti İbrahim Gökçek Evrensel Gazetesi’nden Fatih Polat’a da mektup yazdı.





Mektubunda herkesi açlığının türküsüne ses vermeye davet eden Gökçek;


“Yasaklanmışsa konserlerimiz… Kaç kez basılıp dağıtılmışsa İdil Kültür Merkezimiz… Parçalanmışsa sazlarımız… Tutsak alınmışsa bedenlerimiz… Yine söyletmiyorlarda bize türkülerimizi… N’etsek, N’eylesek… Robosan? Açlığımız söyleyecek o halde türkülerimizi bundan böyle. Sahnemiz tarih… Ve muhteşem orkestra… Yaylılarda dikenli teller… Nefeslilerde demir parmaklık… Vurmalılarda öfkem… Çünkü Nazım Hikmet haklıdır bir kez daha. ‘Korkuyorlar kartal kanatlı kanaryam/Türkülerimizden korkuyorlar…’ O korku halkın umutlu türkülerini susturamadı dün. Bugün de susturamaz. Sizi açlığımızın türküsüne ses vermeye davet ediyorum.” ifadelerini kullandı.


Öte yandan İbrahim Gökçek’in son hali sevenlerini üzdü. Özellik sanatçı dostları; Bülent Emrah Parlak, bir dönemin grubun üyeliğini de yapan Efkan Şeşen, Suavi, şair Nihat Behram ve oyuncu Barış Atay, Gökçek’in eski ve cezaevinde çekilen son fotoğrafını paylaşarak tepkilerini dile getirdi.

Grup Yorum’un resmi hesabından 5 Ekim 2019’da paylaşılan iki fotoğrafta Gökçek’in bir görüş gününde tek karesinin yanı sıra ailesiyle çekilmiş bir karesi daha bulunuyor.

Grup Yorum’un üyeleri Mayıs 2019’da bir açıklama yaparak tutuklu üyelerinin serbest bırakılması, haklarındaki davaların düşürülmesi ve meydanların kendilerine açılması için açlık grevine başladıklarını duyurmuştu. Grup Yorum sanaçlıları 143 gündür süresiz açlık grevinde.O güzel şarkıları söyleyenler. Duyulmayan bir çığlık. pic.twitter.com/hBp3oZLS2h — Bülent Emrah PARLAK (@bulentparlak) October 6, 2019 Grup Yorum üyesi İbrahim, yetenekli ve yiğit bir evladıdır, o kadim toprakların. Yaşamalı//Yaşatılmalıdır.

Son güncelleme: 00:00 07.10.2019
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı