• Turkhane Logo

Açılışı yapılacaktı, dalgalar yuttu: 'Bir bildikleri var herhalde' diyorduk ama yokmuş

Zonguldak'ta 22 Ocak günü AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışının yapılacağı duyurulan sahil yolunu dalgalar yuttu. Yolda milyonlarca liralık hasar oluştu.

17:25 13 Ocak 2022 Perşembe
Açılışı yapılacaktı, dalgalar yuttu: 'Bir bildikleri var herhalde' diyorduk ama yokmuş
Zonguldak'ta 22 Ocak günü AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açılışının yapılacağı duyurulan sahil yolunu dalgalar yuttu. Yolda milyonlarca liralık hasar oluştu.


Zonguldak şehir merkezini Kilimli ilçesine tünellerle bağlayan ve 22 Ocak Cumartesi günü AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan tarafından hizmete sokulacak sahil yolu, açılışa 9 gün kala kapandı. Fırtınayla birlikte gelen dev dalgalara teslim olan yolda milyonlarca liralık hasar meydana geldi.

46 YILLIK PROJEYDİ


Şehir içi trafiğini rahatlatmak için dönemin Zonguldak Belediye Başkanı Hüseyin Öztek tarafından planlanan ve 2013 yılında temelleri atılan Mithatpaşa Tünelleri ve Kilimli Sahil yolu inşaatı son aşamaya gelmişti. Hayata geçtiğinde 30 dakikalık yolu 5 dakikaya düşürecek projenin yapımı 46 yıl önce planlandı. Ancak temeli 9 yıl önce atılabildi. Yol daha önce de üç kez dalgalara teslim olarak trafiğe kapatılmıştı.

22 OCAKTA AÇILIŞI VARDI 

Gazete Duvardan Mustafa Özdemirin haberine göre, kentte iki gündür etkili olan kötü hava şartları ve fırtına Cumhurbaşkanı tarafından hizmete açılacak sahil yolunda milyonlarca liralık hasara sebep oldu. Dev dalgalarla gelen deniz kumu yolu tamamen kaplarken, dalgaların etkisiyle kopan beton bloklar trafiğin kapanmasına neden oldu. Çevre dernekleri ve çevrecilerin başından beri karşı çıktığı Kilimli Sahil Yolunda yaşanan manzarayı anlatan fotoğrafları sosyal medyada paylaşan Zonguldaklılar, Karadeniz bu yolu boğar yorumu yaptı.

BİR BİLDİKLERİ VAR DİYORDUK, YOKMUŞ

Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, dolgu yapılarak inşaa edildiği için en başından karşı çıktıkları Kilimli Sahil Yolunun şu ana kadar 3 kez fırtına nedeniyle büyük hasar gördüğünü belirterek, Tüm benliğimizle karşı çıktığımız yol doğanın hışmına uğramış. Azıcık Karadenizi bilenlerin görebileceği sonucu ali devletimizin anlı şanlı yetkileri görmemiş. Şaşkın gözlerle yapılanları izlerken, Bir bildikleri var herhalde diyorduk ama yokmuş. Doğaya bunca gadri olan zevatın bildiği iyi bir şey olur mu? Yazık çok yazık dedi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da bugün kentte yaptığı ziyaretler sırasında konuyla ilgili olarak, Denize karşı durulmaz. Doğanın kendi kuralları vardır. Doğanın kurallarını göz ardı edip de ben buraya bunu yapacağım derseniz. Olmaz. O denizin aldığı yol yeni bir yol değil. Üçüncü kez oluyor. Üç kez. İnsan aklını başına alır ya. Liyakati bitirir, mimar ve mühendisi oraya görevlendirmezseniz, ‘Bu yolu yapıyoruz, geçen sefer yaptık deniz aldı. Bir daha yaptık deniz aldı. Bir daha yaptık’. Aynı şeyleri yaparak farklı sonuçlar beklemek mümkün değil. Allah akıl ve fikir versin demişti.

Son güncelleme: 17:25 13.01.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı