• Turkhane Logo

Acarer: Soylu ailesi uyuşturucudan, silaha ve kadın ticaretine kadar ön planda

Gazeteci Erk Acarer, Süleyman Soylu ve akrabaları için, "Ankara'nın içerisinde uyuşturucudan, silaha ve kadın ticaretine kadar çok konuda ön planda olduklarını gördük" dedi.

16:28 17 Temmuz 2021 Cumartesi
Acarer: Soylu ailesi uyuşturucudan, silaha ve kadın ticaretine kadar ön planda
Gazeteci Erk Acarer, Süleyman Soylu ve akrabaları için, "Ankara'nın içerisinde uyuşturucudan, silaha ve kadın ticaretine kadar çok konuda ön planda olduklarını gördük" dedi.

Gazeteci Erk Acarer, “Kayıtsız silahlar üzerinden para kazanılıyor. Soylu ailesinin ekipleri, Ankara’nın içerisinde uyuşturucudan, silaha ve kadın ticaretine kadar ön planda. Bu ekibin darbe sonrasında da büyük yükselişe geçtiğini gördük” dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in ortaya attığı ve sonrasında gündem olan kayıp silahlardan bahseden Acarer, “Toplumda karşılık bulması istenen korkulara dikkat çeken bir durum. Diğer tarafında ise paramiliterist faailiyetlerin olduğunu söylüyoruz. Sedat Peker kayıp silahları söylemeden önce de SADAT ile ilgili, kayıp silahlar ile ilgili, AKP’nin paramiletirizmi, AK milisleri sokaklara salmasıyla ilgili çok sayıda haber yaptık ve bilgi verdik. İstanbul’da kayıtsız, kayıp silahlar gündeme gelmiş, korkunç iddialar vardı. Ama uzunca bir süredir Ankara’da da emniyetin dağıttığı kayıtlı olan silahlarla ilgileniyorum” dedi.

“15 TEMMUZ GECESİ DAĞITILDI”


Acarer, “Ve aslında kayıtlı silahların 15 Temmuz darbe gecesinde dağıtılmış olduğunu, hiçbirinden haber olmadığını fakat belli bir biçimde ve belli bir düzende mafya organizasyonları, uyuşturucu, gece hayatı hatta kadın ticaretini elinde tutan kişiler tarafından bu silah işinin de organize edildiğini yazıyorum. Ben bulgularımdan Ankara’nın narko tefe imparatorluğuna dönüşmüş olduğunu görüyorum” ifadelerini kullandı.

‘SOYLU VE AİLESİ’

Artı TV’de konuştuğu programda “Kayıtsız silahlar üzerinden para kazanılıyor” diyen Acarer, “Süleyman Soylu ve onun yakın akrabası Sadık Soylu tarafından ilginç bilgiler vardı. Darbe gecesi TRT önünde olan kişilerin bu ekibe bağlı oldukları söyleniyordu. Fakat biz bulgularımızda şunu gördük, bu ekibin yani silahlarla TRT önüne gelen, Soylu ailesinin yönlendirdikleri ekiplerin aslında çok uzun zamandır Ankara’nın içerisinde uyuşturucudan, silaha ve kadın ticaretine kadar çok konuda ön planda olduklarını ve darbe sonrasında da çok büyük yükselişe geçtiğini gördük” dedi.

“Uyuşturucudan gelen çok büyük bir para var. Ankara’da gece hayatı el değiştirdikten sonra bu uyuşturucudan gelen para tefecilikte kullanılıyor” diyen Acarer, şöyle devam etti:

“Ekonomik olarak zorda kalan şirketlere çok büyük paralar veriliyor ve geri ödenmesi gerçekleşmeyince mallarına firmaların çökülüyor. Bu çökme işi 2015’den beri yapılıyor ama özellikle darbeden sonra çok net bir biçimde dönüşüyor. Kayıp silahlar meselesinde, silahları ellerinde tutanların bir şekilde saklandığını gördük. Ankara’nın Teksas’a dönüşmesi, İstanbul’da kayıtsız silahlar üzerinden para kazanılıyor, rant sağlanıyor. Kayıtsız silahların çok büyük bir bölümü eski Balkan ve eski Doğu Bloku üzerinden geliyor. Silah tüccarlarına baktığınız buralarda görürsünüz. Çok büyük çamur görüyoruz ve bu çamur halkalarla en tepeye kadar ulaşıyor.”

Son güncelleme: 16:28 17.07.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı