• Turkhane Logo

ABD'ye göç eden aktör Tolga Savacı: Gerekirse pompacılık bile yaparım

Bir dönem Yeşilçam sinemasının aktörleri arasında yer alan Tolga Savacı, Türkiye'deki baskılardan dolayı ABD'ye yerleştiğini ve sanata burada devam edeceğini söyledi.

17:58 26 Kasım 2018 Pazartesi
ABD'ye göç eden aktör Tolga Savacı: Gerekirse pompacılık bile yaparım
Bir dönem Yeşilçam sinemasının aktörleri arasında yer alan Tolga Savacı, Türkiye'deki baskılardan dolayı ABD'ye yerleştiğini ve sanata burada devam edeceğini söyledi.





Yazar eşi Nermin Bezmenle birlikte ABDye göç eden Savacı, Türkiyede sanat üzerinde baskı olduğunu ifade etti. 


Amerikanın Sesinden Mustafa Keleşe konuşan Savacı, New Jerseyde yaşadıklarını dile getirdi. 

Türkiyedeki yaşanan değişimlerden sonra başka bir yerde sanata ve hayata devam etmenin belki bizim için daha doğru olacağını düşündük eşimle beraber, Nermincimle (Bezmen) beraber. Ve öyle bir karar aldık. Birkaç ülke vardı kafamızda, tabi Amerikada burada yarı kurulu bir düzen de vardı. Birçok sebepten dolayı Amerikayı ilk başta denemek için karar verdik ve buraya geldik. İşte yaklaşık 2 buçuk yıldır da buradayız diye konuşan Savacı, herhangi bir ülkede pompacılık bile yapabileceğini kaydetti.

Özlediği Türkiyenin hayallerde kaldığına işaret eden Savacı, görüşlerini şöyle sürdürdü:

Valla Türkiyede özlediğim birçok şeyi ben artık burada buluyorum. Çünkü benim çocukluğumdaki Türkiye çok uzaklarda kaldı. En çok da oğlumu özlüyorum. Çok sevdiğim bazı arkadaşlarım da Türkiyeden maalesef başka yerlere doğru hicret etti. Ama benim çok özlediğim, sevdiğim Türkiye benim hayallerimde kaldı.

Burada benim o çok özlediğim Türkiyeye çok yakın bir insan görüyorum. Naif, saygılı, güven ön planda, yani siz bir şey söylediğiniz zaman size yalancı gözüyle bakmıyor. Dolayısıyla valla çok özlediğimi söyleyemeyeceğim. Çok üzülüyorum ama çok özlediğimi söyleyemeyeceğim.

Dört dil bildiğini ifade eden Savacı, Türkiyede istemediğim bir projede yer alıp aktör gibi olmaktansa giderim herhangi bir ülkede pompacılık bile yaparım ki dört lisanla ben illa bir şeyler bulurum diyordum diye konuştu.

Dizilerin üzerinde politik baskı olduğuna dikkat çeken Savacı, Politik baskı var dizilerin üstünde, yani ona göre de hemen senaryolar değişiyor. Bakıyorsunuz, birisi diyor ki oradan Benim ceddim bu değildi diyor, Benim ceddim ata binerdi diyor, bütün cet bir anda ata binmeye başlıyor. İşte birisi diyor ki benim bacım böyle gezmezdi diyor bir anda bacılar kapanıyor. Aslında Osmanlı zamanında Türkiye böyle değildi. Osmanoğullarının da bir sürü resimleri paylaşılıyor görüşünü dillendirdi.

 

Son güncelleme: 17:58 26.11.2018
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı