• Turkhane Logo

'Abdulkadir Selvi’nin damadı Emre Öğütcen’e rüşvet soruşturması' iddiası

CHP'li vekil Servet Ünsal, Abdulkadir Selvi'nin damadı olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Öğütcen'in bakanlığa malzeme alımlarında şirketlerden hibe adı altında rüşvet aldığını ileri sürdü.

17:04 30 Kasım 2021 Salı
'Abdulkadir Selvi’nin damadı Emre Öğütcen’e rüşvet soruşturması' iddiası
CHP'li vekil Servet Ünsal, Abdulkadir Selvi'nin damadı olan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Emre Öğütcen'in bakanlığa malzeme alımlarında şirketlerden hibe adı altında rüşvet aldığını ileri sürdü.


CHP Ankara Milletvekili Servet Ünsal, iktidara yakın Hürriyet gazetesinin yazarı Abdulkadir Selvinin damadı Emre Öğütcen hakkında çarpıcı iddialarda bulundu. Ünsal, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Bilgi İşlem Daire Başkanı Öğütcenin, bakanlığa teknik malzeme alımlarında şirketlerden rüşvet aldığını iddia etti. Konuyu Meclise taşıyan Ünsal, Öğütcen hakkında soruşturma başlatıldığını belirtti.

TBMMde konuşan Ünsal, Öğütcenin bakanlığa hibe olarak aldığı fotokopi makinalarını ise, Abdülkadir Selvi’nin eşi Zehra Selvinin şirketi BİOS Madencilik’e verdiği iddiasında bulundu.


Ünsal, Emre efendi her biri 5 ile 10 bin dolar arasında olan fotokopi makinası alımı için firmayı çağırıyor. Listeye alınan 18 tane makinayı 7 de hibe ister. Bir olay oluyor, Sanayi Bakanlığından bu daire başkanı, damat Emre ve şoförü bir büyük fotokopi makinasını alıyor mesai saati sonrası ve bu Altındağdaki BİOS Madencilik Şirketine götürüyor. BİOS Madencilikin sahibi de Zehra Selvi, o da Abdülkadir Selvinin eşi ifadelerini kullandı.

Ünsal, Selvinin damadı ve eşiyle ilgili rüşvet iddiasına dair şunları söyledi:

Selvinin damadı Emre Öğütcen, BOTAŞta güvenlik görevlisiyken Türk Petrolleri Anonim Şirketinde bilgi teknolojileri yöneticisi oluyor. 3 ay sonra Bilgi Teknolojileri Daire Başkanı oluyor. 2017de Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında daire başkanı oluyor. Emre Öğütcen teknik malzeme alımlarında bakanlığa mal satacak firmaların tercihi için tek nokta. Emre efendi bu yerde tek nokta olunca hibe istiyor.

Her biri 5 ile 10 bin dolar arasında olan fotokopi makinası alımı için firmayı çağırıyor. Listeye alınan 18 tane makinayı 7 de hibe ister. Bir olay oluyor, Sanayi Bakanlığından bu daire başkanı, damat Emre ve şoförü bir büyük fotokopi makinasını alıyor mesai saati sonrası ve bu Altındağdaki BİOS Madencilik Şirketine götürüyor. BİOS Madencilikin sahibi de Zehra Selvi, o da Abdülkadir Selvinin eşi.

Bakanlıktan bir ihbar geliyor. Hemen bu fotokopi makinası götürülüyor. Müfettiş harekete geçiyor. Müfettiş önce milli damat Emrenin şoförünü soruşturmaya alıyor. Müfettiş, şoförle birlikte BİOS Madenciliğin Altındağdaki yerine gidiyor. Binaya giren müfettiş Sanayi Bakanlığından ne kadar hibeyle alınan teknik kapsamlı varsa görüyor.

Zehra Selvinin şirketi bu cihazlarla dolu. Ne kadar hibe alındıysa BİOS Madencilike gitmiş. Müfettiş bunu raporluyor ve hibe edilen onlarca teknik cihazın burada olduğunu tespit ediyor. Faturalara bakıyorlar, fatura yok. Bu cihazın kayıtlarına bakıldığında tespit ediliyor ve damadın bu hızlı yükselişinin altındaki sebep anlaşalıyor...
  1-Yandaş yazar Abdülkadir Selvinin damadı Emre Öğütcen, güvenlik görevlisiyken aylar içinde Sanayi ve Teknoloji Bakanlığında daire başkanı oluyor.

Satın alma işlerinde tek nokta olan damat, şirketlerden hibe adı altında rüşvet alıyor ve cihazları Bakanlıktan gizlice çıkarıyor. pic.twitter.com/YKKOLB4kGm — Dr. Servet Ünsal (@drservetunsal) November 29, 2021  

Son güncelleme: 17:04 30.11.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı