• Turkhane Logo

ABD'nin imajı Dünya'da dip yaptı

Donald Trump başkan olarak göreve başladığından beri, Amerika Birleşik Devletleri imajı dünyanın birçok ülkesinde zarar gördü .

09:20 16 Eylül 2020 Çarşamba
ABD'nin imajı Dünya'da dip yaptı
Donald Trump başkan olarak göreve başladığından beri, Amerika Birleşik Devletleri imajı dünyanın birçok ülkesinde zarar gördü .

Amerika Birleşik Devletleri merkezli  düşünce ve araştırma merkezi  Pew araştırma merkezi 13 ülkede ABDnin itibarı ile ilgili araştırma yaptığı . 
Çoğu ABDnin yıllardır müttefiki olan bu ülkelerde , Amerikanın itibarı geçen yıllara göre oldukça geriledi 
13 ülkede yapılan araştırmada çıkan sonuç merkezin yirmi yıldır yaptığı araştırmanın tarihindeki en düşük noktada . 

Örneğin, Birleşik Krallıkta sadece% 41, ABD için olumlu görüş belirtiyor Bu oran Pew Araştırma Merkezinin bugüne kadar İngilterede gördüğü en düşük oran . 
Fransada ise oran daha da düşük . Fransızların sadece% 31i ABDyi olumlu görüyor, Bu oran da Mart 2003te Irak Savaşı nedeniyle ABD-Fransa geriliminin olduğu zamanla aynı seviyede 
Almanlar arasında ABDye bakanlar diğer ülkelere göre her zaman düşük olsa da yine olumlu bakanların oranı sadece % 26sı olumlu.
Araştırmacılara göre geçen yıla göre bu yıl ABDnin imajının kötü olmasının sebebi,  ABDnin koronavirüs pandemisine karşı aldığı tavır . 
Anket yapılan  13 ülkede, medyanın sadece% 15i ABDnin salgınla başa çıkmada iyi bir iş çıkardığını söylüyor. Bunun aksine, çoğu Dünya Sağlık Örgütü (WHO) ve Avrupa Birliğinin iyi bir iş çıkardığını ve hemen hemen tüm ülkelerde insanların krizle başa çıkmak için kendi ülkelerine olumlu notlar verdiğini söylüyor 
Hatta bu ülkelerin bazılarında Çinin salgını ABDden daha  iyi idare ettiğini düşünenler çoğunlukta .
ABD Başkanı Donald Trumpa verilen puanlar, başkanlığı boyunca bu ülkelerde hep düşüktü , bu eğilim bu yıl da devam ediyor. 
Trumpın en düşük not aldığı Ülke Belçika. Ülkenin , yalnızca % 9u ABD başkanına dünya meselelerinde doğru şeyi yapma konusunda güvendiğini söyledi.  En yüksek puan ise Japonyada; Yine de, Japonların sadece dörtte biri Trumpa güveniyor.
Batı Avrupa halkları özellikle Barak Obamadan  daha az Trumpı olumlu görüyorlar  

Son güncelleme: 09:20 16.09.2020
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı