• Turkhane Logo

'ABD'nin uyuşturucu kaçakçılığından aradığı Venezuelalı SBK'nın uçağıyla uçtu'

Karakas'ta görev yapan eski diplomat Öner: ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığından aranan Venezuelalı siyasetçi de SBK'nın uçağıyla uçtu

17:29 29 Haziran 2021 Salı
'ABD'nin  uyuşturucu kaçakçılığından aradığı Venezuelalı SBK'nın uçağıyla uçtu'
Karakas'ta görev yapan eski diplomat Öner: ABD tarafından uyuşturucu kaçakçılığından aranan Venezuelalı siyasetçi de SBK'nın uçağıyla uçtu

ABDde Jack D. Gordon Enstitüsünde politika analisti olarak görev yapan eski diplomat İmdat Öner, ABDnin uyuşturucu kaçakçılığı nedeniyle kara listeye aldığı eski Venezuela Devlet Başkan Yardımcısı Tareck Al Aissaminin Sezgin Baran Korkmazın uçağını kullandığını iddia etti.


Türkiye’nin Venezuela Büyükelçiliği’nde 2014-2016 yılları arasında görev alan Öner, Aissaminin 2019un Ocak ayında 1 ay kadar Türkiyede kaldığını ve ardından Rusyaya gidip Karakasa döndüğünü hatırlatarak, Venezuelalı siyasetçinin bu seyahatlerde SBKnın uçağını kullandığını öne sürdü. 
Aissami, 2017 yılından bu yana uyuşturucu kaçakçılığı yaptığı gerekçesiyle Washington tarafından kara listeye alınmıştı ve ICEın Arananlar Listesinde bulunuyordu.
Öner, Aissaminin Türkiye-Rusya-Venezuela hattındaki uçuşlarını ABDde uçak şirketi olan iki kişinin ayarladığını ve SBKnın uçağının parasını bu ikilinin Venezueladan gelen kara para ile ödediğini iddia etti. Eski diplomat, bu iki kişinin Mart 2019da yaptırımları deldikleri gerekçesiyle ABDde federal mahkeme tarafından suçlu bulunup tutuklandıklarını bildirdi.
Öner, Twitter üzerinden yaptığı seri paylaşımlarda, Hatta bu isimlerden Leon Maal, Aissaminin ziyaretinin ardından Türkiyeden gelirken tıpkı Reza Zarrab gibi Miamide havaalanında FBI tarafından tutuklanıyor. Suçlama: Aissamiye özel jet ayarlamak suretiyle ABD yaptırımlarınin delinmesi ve ödemelerin kara para ile yapılması yazdı ve ilgili belgeyi paylaştı.
 Peki SBK bu jeti hangi parayla aldı? diye soran Öner, İddianameye göre Türkiyeye aklanmak üzere gönderilen ABD Hazine Bakanlığı parası ile. Yani SBK ABDnin kendi parasıyla aldığı bir jetle İstanbul-Moskova-Karakas güzergahında yaptırıma tabi bir uluslararası uyuşturucu taciri taşıyor. ifadelerini kullandı. Öner paylaşımlarını, Velhasıl, SBKnin Venezuelada çevirdiği işler de dosyasına girecek türden. Burada asıl sorulması gereken, Türk hükümetinin bu sürece ne kadar dahil olduğu. Umarım bir Halkbank davası da Venezuela üzerinden açılmaz diye bitirdi.

Son güncelleme: 17:29 29.06.2021
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı