• Turkhane Logo

ABD'li ünlü gazete: Wall Street Journal: Türkiye'nin sonraki lideri Selçuk Bayraktar mı?

ABD'nin önde gelen finans yayınlarından WSJ, Bayraktar'ın Türkiye'de bir

13:08 05 Nisan 2024 Cuma
ABD'li ünlü gazete: Wall Street Journal: Türkiye'nin sonraki lideri Selçuk Bayraktar mı?
ABD'nin önde gelen finans yayınlarından WSJ, Bayraktar'ın Türkiye'de bir

ABDnin önde gelen yayınlarından Wall Street Journal; Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın damadı, BAYKAR Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktarın Türkiyenin gelecekteki potansiyel liderlerinden olabileceğini yazdı. 
Cumhurbaşkanı Erdoğanın dönem limitinin yasalara göre 2028de dolacağını vurgulayan WSJ, Bayraktarın bir veliaht olarak öne çıktığını belirtti. 
Jared Malsin ve Elvan Kıvılcım imzalı makalede Bayraktar TB2 dronlarının Rusyanın Ukraynayı işgalini yavaşlatmakta önemli rol oynadığı, Azerbaycanın 2020de Ermenistan güçlerine karşı kullandığı, Libyada Halife Hafterin saldırısını püskürttüğünü belirtildi. Makalede Bayraktar dronların başarısının Selçuk Bayraktarı Türkiyede bir halk kahramanına dönüştürdüğü ifade edildi
Makalede, NATO ülkeleri Romanya ve Polonya silahlarını satın almak isteyen ülkeler listesine eklenirken ve siparişler akarken, destekçileri Bayraktarın kayınpederinden sonra Bayraktarın ülkenin Cumhurbaşkanı olmasını öneriyor denildi. 
Malsin ve Kıvılcım, gittiği her yerde Bayraktarın etrafını hayranlarının sardığını ve anketlere göre ülkenin en popüler isimlerinden biri olduğunu yazdı.
Bayraktar geçen sonbaharda yine WSJye verdiği söyleşide siyasi hırsları olmadığını ancak Erdoğanın istemesi durumunda gelecekte seçimlere girebileceğini ifade etmişti: Belki evet derim, ama bu o günkü şartlara bağlı. Ben aktif siyasetle ilgili değilim. 
Makalede Erdoğanın kendi çocuklarının özgeçmişinin Bayraktar ile kıyaslanamayacağını; diğer damadı Berat Albayrakın ise Hazine ve Maliye Bakanıyken çok eleştirildiği ifade edildi. Malsin ve Kıvılcım, şöyle yazdı:
Bayraktarın hayranları, onun başarısının daha meritokratik bir geleceğe işaret ettiğini söylüyor ve onu normalde Steve Jobs ya da Elon Musk gibi isimler için kullanılan terimlerle tanımlıyor. Analistlere göre Bayraktarın mühendis ve girişimci imajı, Erdoğanın Türkiyedeki kurumları zayıflatan ve gücü cumhurbaşkanlığı etrafında merkezileştiren yönetiminden ince ama önemli bir ayrışmayı temsil ediyor.
Makalede muhalefetten isimlere çok az yer verildi. Uluslararası medya, Ekrem İmamoğlunun 2028de AKP iktidarının en büyük rakibi olabileceğine dair değerlendirmelerde bulunmuştu. İmamoğluna 30 Martta yayımlanan bu makalede ise tek paragraf ayrıldı. 

Son güncelleme: 13:08 05.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı