• Turkhane Logo

AB’den Rus bankalarına yaptırım kararı

Avrupa Birliği, onuncu yaptırım paketi çerçevesinde Rusya’nın bazı bankalarına yaptırımlar planlıyor.

14:41 15 Şubat 2023 Çarşamba
AB’den Rus bankalarına yaptırım kararı
Avrupa Birliği, onuncu yaptırım paketi çerçevesinde Rusya’nın bazı bankalarına yaptırımlar planlıyor.

TURKHANE.COM- MOSKOVA 
Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Rus birliklerinin Ukraynaya girişinin yıl dönümü olan 24 Şubatta Rusyaya karşı yeni bir yaptırım paketinin kabul edileceğini duyurdu.

Rusya’da faaliyet gösteren Alfa-Bank, Tinkoff-Bank, Rosbank ve Ulusal Refah Fonuna (NWF) kısıtlamalar düşünülüyor.
AB, Rus ordusu tarafından kullanılan mal ve teknolojilerin yanı sıra elektronik, nadir toprak elementleri ve ağır elementlere de ticaret kısıtlamaları getirecek. Buna ek olarak AB, yaptırımların atlatılmasını zorlaştırmak için Rusya üzerinden mal geçişine de yasak getirebilir.
AB ayrıca bankaları, Rusya Merkez Bankasının varlıkları hakkında rapor vermeye zorlamayı ve yaptırımlar nedeniyle dondurulan Rus varlıkları hakkında raporlamayı sıkılaştırmayı planlıyor. 10’uncu yaptırım paketi kapsamında onlarca tüzel kişi ve şahıslarda yaptırımlar altına girecek. Bloomberge göre, yaptırım listesine Rus bankalarının yanı sıra petrol taşıyan gemilerin kayıtlı olduğu şirketi ve bazı Rus medyası da dahil edilecek.
Buna ek olarak, AB, Rus vatandaşlarının altyapı işletmelerinin ve endüstriyel tesislerin kritik operatörlerinin yönetim organlarında görev almasını yasaklayacak. Avrupa ülkeleri pasaportuna sahip Ruslar yasaktan muaf tutulacak. AB ayrıca, dondurulan Rus varlıkları hakkında bilgi sağlayamayan kişiler için 50.000 €ya kadar ve tüzel kişiler için yıllık cironun %10una kadar para cezaları uygulayacak.

Son güncelleme: 14:41 15.02.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı