• Turkhane Logo

AB'de Erdoğan rahatsızlığı sürüyor: "Saldırgan açıklamalar endişe yaratıyor"

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik açıklamalarını eleştiren AB Komisyonu Sözcüsü Stano,

12:45 15 Aralık 2022 Perşembe
AB'de Erdoğan rahatsızlığı sürüyor:
AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik açıklamalarını eleştiren AB Komisyonu Sözcüsü Stano,

Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sözcüsü Peter Stano, AKPli Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğanın Yunanistana yönelik füze tehdidini kınadı. Stano, dün düzenlediği basın toplantısında, AB, Yunanistana yönelik saldırgan açıklamaların ciddi endişe yarattığını ve Akdenizde gerilimi azaltmak için çok gerekli çabalara tamamen karşı olduğunu defalarca vurguladı dedi. 

Stano, şöyle devam etti: Tehdit edici söylemlerin yerine yapıcı ve dürüst diyalog ve iletişimin geçmesinin, Yunanistan ile Türkiye arasında gerilimi azaltmanın, karşılıklı anlayışı ilerletmenin ve iyi komşuluk ilişkilerini geliştirmenin anahtarı olduğunu defalarca ifade ettik. 
ERDOĞAN NE DEMİŞTİ?Ömer Halisdemir Spor Salonunda düzenlenen Gençlik Buluşmaları programına katılan Erdoğan, Atina yönetiminin yanı sıra ABDyi de hedef almıştı. Erdoğan, şöyle konuşmuştu:
4-5 bin tır Suriyenin kuzeyine Amerika silah mühimmat gönderiyor. Bunu defaatle kendilerine söylememe rağmen hiç umurlarında değil. Dedim kusura bakmayın, biz NATOda sizinle beraberiz, beraber olmamıza rağmen siz, bize bu yanlışı yapıyorsunuz ve terör örgütünün yanında yer alıyorsunuz. Öyleyse kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz başka çare yok.
Şimdi artık füzelerimizi yapmaya başladık. Bu üretim tabii Yunanı ürkütüyor. Tayfun diyorsun, Yunan ürküyor, Atinayı vurur diyor. Vuracak tabii. Sen rahat durmazsan, sen Amerikadan adalara, şuradan, buradan bir şey almaya çalışırsan, Türkiye gibi bir ülke herhalde armut toplamayacak, bir şeyler yapması lazım. Bu gençler boşuna yetişmiyor değil mi? Bu işi başaracağız, petrolü, silah ve mühimmatıyla da her şeyiyle. 

Son güncelleme: 12:45 15.12.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı