• Turkhane Logo

ABD'den uyarı:Ukrayna savunmasının çökme ihtimali var

Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi'ndeki Silahlı Hizmetler Komitesi’inde konuşan ABD'li üst düzey yetkililer Ukrayna için karamsar bir tablo çizdi

10:34 12 Nisan 2024 Cuma
ABD'den uyarı:Ukrayna savunmasının çökme ihtimali var
Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisi'ndeki Silahlı Hizmetler Komitesi’inde konuşan ABD'li üst düzey yetkililer Ukrayna için karamsar bir tablo çizdi

TURKHANE.COM - UKRAYNA 
Amerikan Kongresi Temsilciler Meclisindeki Silahlı Hizmetler Komitesi’inde bir toplantıda NATOnun Avrupadaki Müşterek Silahlı Kuvvetleri komutanı General Christopher Cavoli, ABDnin Kieve verdiği desteği durdurması halinde Ukraynanın yakında top mermileri ve hava savunma füzelerinin tükeneceğini söyledi. Pentagon sözcüsü, Ukraynanın neredeyse tamamen dış desteğe bağımlı olduğunu itiraf etti.
Aynı toplantıda Pentagon temsilcisi, Ukraynanın Rus petrol rafinerilerine yönelik saldırıları hakkında yorum yaptı. ABD, Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin Rus sivil ve enerji hedeflerine yönelik saldırılarından endişe duyuyor. Ancak Uluslararası Güvenlik İşlerinden Sorumlu Savunma Bakan Yardımcısı Celeste Wallander, bunun Kievin egemen kararı olduğunu söyledi.
Daha önce ABD Savunma Bakanı, Ukraynanın Rus rafinerilerine yönelik saldırılarının küresel enerji sektöründeki durum üzerinde yan etkisi olabileceğini söylemişti. Kendisi Rusyanın yerinde olsaydı Finlandiya ve İsveç gibi Ukraynanın da NATOya katılmasını istemeyeceğini de sözlerine ekledi.
Pentagon, Kieve 47 bin Starlink uydu terminalinin temini için 23 milyon dolarlık bedel ödemişti. Bu sistem, Ukrayna Silahlı Kuvvetleri tarafından, insansız hava araçlarının kontrolü de dahil olmak üzere tüm ön hat boyunca kullanılıyor.Uzmanlar, Ukraynadaki Starlink sisteminin çalışmayı durdurması durumunda Ukrayna savunmasının çökebileceği sonucuna vardı. Ayrıca ABD Dışişleri Bakanlığı, HAWK PHASE III uçaksavar füzesi sistemlerine bakım kitlerinin Ukraynaya 138 milyon dolara satışını onayladı.
Ukrayna yeni karşı saldırı için ABDden yardım bekliyor
Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky, Axel Springer ile yaptığı röportajda, Ukraynanın yeni bir karşı saldırı planı olduğunu ancak bunun için ABDden askeri yardım alması gerektiğini açıkladı. Zelensky, modern silahların yanı sıra hava savunma sistemlerine ihtiyaç duyulduğunu vurguladı.
Zelensky, Rusyanın çatışmayı dondurma olasılığını dışladı. Ukraynanın yaz aylarındaki karşı saldırısından alınan derslerin aktarıldığı belirtildi. Ukrayna Silahlı Kuvvetlerinin güneyde ve Karadenizde yeni bir saldırıya hazırlandığı ifade edilirken, Kievin 2024 stratejisini açıklamayacağı kaydedildi. Ayrıca, Ukraynanın mermi ve savunma ekipmanı eksikliği konusunda endişelerin devam ettiği belirtildi.

Son güncelleme: 10:34 12.04.2024
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı