• Turkhane Logo

ABD’den Sezgin Baran Korkmaz cevapları

Avusturya Adalet Bakanlığı Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili ABD’den,

17:11 04 Haziran 2022 Cumartesi
ABD’den Sezgin Baran Korkmaz cevapları
Avusturya Adalet Bakanlığı Sezgin Baran Korkmaz’la ilgili ABD’den,

Avusturyada, ABDnin iade talebiyle yaklaşık bir yıl önce tutuklanan ve halen Welste ‘gözaltında’ tutulan SBK Holding’in patronu Sezgin Baran Korkmazla ilgili ilginç gelişmeler oluyor.
SÖZCÜnün haberine göre, Sezgin Baran Korkmazın iade dosyası Avusturya Adalet Bakanlığına ulaştı ve bakanlık konuyla ilgili incelemeleri başlattı.
İKİ ÖNEMLİ SORUYA CEVAP
Bosna kökenli 38 yaşındaki Adalet Bakanı Alma Zadicin bakanlığından ABDye iki önemli soru gönderildi. Bunlardan biri, “Türk basınında ya da çeşitli çevrelerde iddia edildiği gibi, Sezgin Baran Korkmazın ABDdeki davası, bir siyasi dava mı olacak?” şeklindeydi. İkinci soru ise Korkmazın, “ABDde en fazla ne kadar ceza alabileceğine ilişkin Utah Savcılığının öngörüsü nedir?” oldu.
ABD Savcılığı’ndan yanıtlar bu hafta Wels Başsavcılığı ve Adalet Bakanlığına ulaştırıldı. Aynı yanıtların, Sezgin Baran Korkmazın avukatlarına da iletildiği belirtiliyor. ABDden gelen yanıtlar, “Davanın kesinlikle siyasi bir yönü yoktur ve tamamen ABDdeki ceza yasalarının ihlali ile ilgilidir. Verilecek ceza ise maksimum 6 yıl olarak öngörülüyor” şeklinde oldu.
KORKMAZ, TÜRKİYEYİ İSTİYOR AMA…
Bu arada, Sezgin Baran Korkmazın halen hangi ülkeye verileceği belli değil. Korkmazın avukatları, 93 sayfalık bir dilekçe ile Türkiyeye verilmesinin gerekliliğini sunmuştu. Şimdi ise, ABDden “Siyasi yargılama olmayacak“ güvencesi geldi. Sezgin Baran Korkmaz da, Türkiyeye gönderilmek istediğini belirtmiş, hatta ABDli savcıların Avusturyada kendisini geçen yıl temmuz ve bu yıl ocak ayında ziyaret etme taleplerini, “Türkiyeye gönderilirsem, orada görüşebiliriz” diyerek reddetmişti. ABDnin bu güvencesi ile Korkmazın isteği karşısında Avusturya Adalet Bakanlığının nasıl bir karar vereceği bilinmiyor.
ABDLİ SAVCILAR, İDDİANAMEYİ SORDU
ABDli savcıların, Türkiyedeki bazı haberlerde yer aldığı belirtilen Sezgin Baran Korkmazın iddianamesine ilişkin sözde belgeleri sorduğu, Wels Başsavcılığının ise, “Türkiyede yayınlanan iddianameye ilişkin belgelerin tümü sahtedir. Hiçbiri bizim belgemiz değil“ açıklaması yaptığı öğrenildi. Yaklaşık 1 yıldır Wels’te gözaltında tutulan Sezgin Baran Korkmaz’la görüşmek için 319 kişinin başvurduğu ama onun ailesi dışında sadece 14 kişi ile görüştüğü belirtiliyor.

Son güncelleme: 17:11 04.06.2022
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı