• Turkhane Logo

ABD’den Erdoğan’a yanıt: Seçimlerde taraf tutmuyoruz

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, 'Türkiye’nin uzun süredir ABD'nin müttefiki olduğunu ve Washington’ın da seçimleri yakından takip ettiğini' söyledi.

13:25 14 Mayıs 2023 Pazar
ABD’den Erdoğan’a yanıt: Seçimlerde taraf tutmuyoruz
ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, 'Türkiye’nin uzun süredir ABD'nin müttefiki olduğunu ve Washington’ın da seçimleri yakından takip ettiğini' söyledi.





ABD Dışişleri Bakanlığı, AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden’a atıfla söylediği “Biden, Erdoğan’ı devirin emri verdi” sözüne ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık, Washington’ın seçimleri yakından izlediğini ve taraf tutmadığını belirtti.



VOA Türkçe’nin aktardığına göre, bir ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, ‘Türkiye’nin uzun süredir ABD’nin müttefiki olduğunu ve Washington’ın da seçimleri yakından takip ettiğini’ söyledi. Sözcü, ABD’nin seçimlerde taraf tutmadığını kaydetti.



‘Süreç; özgür ve adil olmalı’



ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü, konuya ilişkin açıklamasında, “Bizim tek ilgimiz demokrasi süreci ki bu süreç özgür ve adil olmalı. Türk yetkililerin seçimi demokratik gelenekleri ve kanunları çerçevesinde ele alacaklarına güveniyoruz” ifadelerini kullandı.



Erdoğan, ‘Sandıklar Biden’a karşılık verecek’ demişti



AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan 13 Mayıs Cumartesi günü İstanbul’daki bir etkinlikte yaptığı konuşmada, “Biden Erdoğan’ı devirin emrini verdi, bunu biliyorum. Bütün halkım bunu biliyor. Eğer durum buysa sandıklar yarın Biden’a da bir karşılık verecek” demişti.



Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Türkiye’nin demokratik kurumları olduğuna dikkati çekmiş ve ülkenin geleceğine Türk halkının karar vereceğini söylemişti. Kirby, konuya ilişkin gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye’de takdir ettikleri bir demokrasi geleneği olduğunu ve ülkenin demokratik kurumlara sahip olduğunu ifade etmişti.



İçişleri Bakanı ve AKP’nin milletvekili adayı Süleyman Soylu da bir süre önce ABD’nin seçimlere müdahale ettiğini iddia etmiş ve daha önceki bir açıklamasında 14 Mayıs seçimlerini Batı’nın darbe girişimi olarak nitelemişti. 

Son güncelleme: 13:25 14.05.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı