• Turkhane Logo

ABD'deki dizinin senaryosunu da Hizmet yazıyormuş!

Her an bir hakim senariste 41 yıl verebilir!

16:38 20 Kasım 2017 Pazartesi
ABD'deki dizinin senaryosunu da Hizmet yazıyormuş!
Her an bir hakim senariste 41 yıl verebilir!

Hidayet Karacayı dizi senaryosundan 41 yıl hapis cezasına çarptıran Erdoğan Rejimi şimdi de ABDdeki diziler ile Hizmet Hareketi arasında senaryolar üretmeye başladı. 

Netflix- ABCnin dünyaca ünlü dizisi Designated Survivorın son bölümü özellikle sosyal medyada dikkat çekmişti. Başrol oyuncusu Kiefer Sutherlandin ABD Başkanı Tom Kirkmanı oynadığı dizide, Türkiye Cumhurbaşkanı Fatih Turan, Beyaz Sarayı ziyarete gidiyor ve Ülkemde darbe yapmaya çalışan Nuri Şahin isimli teröristi bize iade etmemek, stratejik müttefikliğe aykırı diyor.

ABD Başkanı Kirkman ise, O bir düşünür ve eğitimci diye karşılık veriyor.

Daha sonra Oval Ofise geçen iki liderin tartışması daha da büyüyor. ABD Başkanı, 15 Temmuz darbe girişimini Nuri Şahinin yapmadığına dair istihbaratları olduğunu, darbeyi ordu içinde bir grubun tertiplediğini belirtiyor.

Turan da İstihbaratınız yanlış! Ve artık üslerimizi hak etmiyorsunuz. Belki de Rusya hak ediyordur diyor.

ABD Başkanı, Türk düşünür olarak nitelendirdiği ve Türkiyenin demokrasi içinde kalması için en önemli şans olarak gördüğünü söylediği Nuri Şahini Beyaz Saraya davet ediyor. Şahinin Ben bir devrimciyim diyerek kendini anlattığı Oval Ofisteki görüşmede Başkan kendisine, yaptıklarına hayran olduğunu ve ABDde güvenle yaşamaya devam edebileceğini söylüyor. Cumhurbaşkanı Turan da Türkiyeyi NATOdan çıkartabileceğini söyleyerek rest çekiyor.

ESİNLENMEYİ SUÇ KAPSAMINA SOKUYORLAR
Dünya televizyonlarında yayınlanan tüm diziler gerçek hayattan esinlenme içeriyor. Hidayet Karacanın 41 yıl hapis cezası aldığı dizi de bu şekildeydi. Tıpkı ABDde yayınlanan ​Designated Survivor dizisinde olduğu gibi. Ancak, yandaş medya buradan da kriminal bir durum çıkarmaya çalıştı. 

Sabah Gazetesi yazarı Mevlüt Tezel, sözkonusu ABD yapımı ve Kanadanın Toronto kentinde çekilen diziyi Hizmet Hareketinin çektirdiğini, finanse ettiğini ve bu senaryoyu yazdırdığını iddia etti. 

Havuz medyasının Türkiyede müebbetlik suç kapsamına kolaylıkla suçtuğu dizi senaryolarıyla ilgili bu iddia sosyal medyada alay konusu oldu. 

Son güncelleme: 16:38 20.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı