• Turkhane Logo

ABD'deki dava yolsuzluk soruşturmasını yeniden alevlendirebilir!

"Erdoğan Türkiye'de yolsuzluk suçlamalarını buharlaştırdı ancak aynı şeyi ABD'de yapamaz"

00:47 23 Kasım 2017 Perşembe
ABD'deki dava yolsuzluk soruşturmasını yeniden alevlendirebilir!
"Erdoğan Türkiye'de yolsuzluk suçlamalarını buharlaştırdı ancak aynı şeyi ABD'de yapamaz"

Altın kaçakçılığı, kara para aklama ve ABDnin İrana yönelik yaptırımlarını delmekle suçlanan İran asıllı Türk işadamı Reza Zarrabın yargılanması sırasında daha fazla delilin gündeme gelmesinin Türkiye hükümeti ile ilgili ortaya atılan ve bastırılan yolsuzluk iddialarına nefes üfleyeceği belirtiliyor.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı eski Müsteşar Yardımcısı Amanda Sloat konuyla ilgili açıklamasında, (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan Türkiyede (yolsuzluk) suçlamalarını buharlaştırdı ancak aynı şeyi ABDde yapamaz dedi.

Sloat, altın ticaretçisi Reza Zarraba karşı yürütülen davanın Türkiyede ortaya çıkan ve siyasetin üst kademelerine ulaşan yolsuzluk iddialarını içerme noktasına geldiği anda Erdoğanın, Enerji Bakanı da olan damadı Berat Albayrak da dahil aile üyelerine büyük zarar vereceğini belirtti. 

Bu yargılama, Türkiye hükümetindeki yolsuzluk iddialarına fener tutacak ve Erdoğanın Türkiyedeki hukuk devleti hikayesinin altını oyacaktır diye konuştu Sloat.

ABD Dışişleri Bakanlığında uzun yıllar Türkiyeye dair alanlarda görev yapan Sloat aynı zamanda, davayı yürüten savcıların Erdoğan ailesi ve Zarrab arasında kişisel bağlantılar bulunduğuna dair kanıtlara ulaştıklarını iddia ediyor. Buna, Zarrabın kurduğu iş ağıyla ilgili Erdoğanın desteğini aradığını ortaya koyan ses kayıtları ve Zarrabın Erdoğanın aile üyeleriyle ilişkilendirilen yardım kuruluşlarına bağışta bulunduğuna dair kanıtlar da dahil. 

Sloat, Zarrabın kurduğu iş ağı için kullandığı Türkiye bankaları hakkında aleyhte bilgiler sağlaması durumunda meselenin daha da tehlikeli bir hal alacağını ifade etti ve ekledi: Bu tür bilgilerin açığa çıkması Türkiye bankacılık sisteminin uluslararası alandaki itibarına da zarar verecektir.

Zarrab geçen yılın Mart ayından bu yana ABDde tutuklu. Kasım ayının başlarında savcılarla işbirliği yaptığı ve itirafçı olduğu iddia edilen Zarrabın 27 Kasımdaki duruşmaya katılıp katılmayacağı merak konusu. 

ahval

Son güncelleme: 00:47 23.11.2017
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı