• Turkhane Logo

ABD’de üniversite öğrencisi 3 Filistinli vuruldu: 2’sinin durumu ağır

01:25 26 Kasım 2023 Pazar
ABD’de üniversite öğrencisi 3 Filistinli vuruldu: 2’sinin durumu ağır





Vermont eyaletinde üniversite öğrencisi Filistinli üç genç iddiaya göre, Filistin kefiyesi giydikleri için kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırısına uğradı. Saldırıya Filistin İngiltere Büyükelçisi tepki gösterirken, ABD’nin en büyük Müslüman sivil halklar örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi de failin veya faillerin tutuklanması için bilgi verecek kişilere 10 bin dolar ödül vaat etti.



ABD’nin Vermont eyaletindeki Burlington kentinde Filistinli üç üniversite öğrencisi, kimliği belirsiz kişi veya kişilerin silahlı saldırına maruz kaldı.



Saldırıda sırtından vurulan Hisham Awartani ile göğsünden vurulan Tahseen Ahmed ağır, Kinnan Abdel Hamid ise hafif yaralandı.



Filistinli üç öğrencinin Batı Şeria’dan ABD’ye üniversite okumak üzere gittiği, Awartani’nin Brown Üniversitesi’nde, Hamid’in Haverford Üniversitesi’ne ve Ahmed’in Trinity Üniversitesi’nde öğrenci oldukları öğrenildi.



Filistin’in İngiltere Büyükelçisi Husam Zomlot, yaptığı açıklamada ABD Başkanı Joe Biden ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’a çağrı yaparak şu ifadelere yer verdi:



“Brown ve diğer ABD üniversitelerinde öğrenci olan Hisham Awartani, Tahseen Ahmed ve Kinnan Abdel Hamid adlı üç Filistinli genç dün gece ABD’nin Burlington kentinde bir aile yemeğine giderken vuruldu. Suçları neydi? Filistin kefiyesi giymek. Ağır yaralandılar. Altı hafta önce de Illinois’de 6 yaşındaki Filistinli bir çocuk nefret suçu sonucu 26 kez bıçaklandı. Filistinlilere karşı işlenen nefret suçları durdurulmalıdır. Filistinlilerin her yerde korunmaya ihtiyacı var.”



ÖDÜL VAAT EDİLDİ



ABD’nin en büyük Müslüman sivil halklar örgütü Amerikan-İslam İlişkileri Konseyi’nden (CAIR) yapılan yazılı açıklamada, 3 Filistinli üniversite öğrencisini hedef alan silahlı saldırının faili veya faillerinin tutuklanması için bilgi verecek kişilere 10 bin dolar ödül teklif edildi.



CAIR, Vermont’taki eyalet ve federal kolluk kuvvetlerine, silahlı saldırıyla ilgili olası ön yargı saikini soruşturma çağrısında bulundu.

Son güncelleme: 01:25 26.11.2023
SIRADAKİ HABER
Sayfa Başı